GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η πρόταση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Την πρόταση του να διεξαχθεί γραπτός διαγωνισμού που θα δώσει την ευκαιρία αξιοκρατικής και αξιόπιστης επιλογής αλλά και θα επιτρέψει ...


Την πρόταση του να διεξαχθεί γραπτός διαγωνισμού που θα δώσει την ευκαιρία αξιοκρατικής και αξιόπιστης επιλογής αλλά και θα επιτρέψει τη συμμετοχή νεότερων υποψηφίων οι οποίοι, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα διοριστούν ποτέ χωρίς προϋπηρεσία, κάνει το ΑΣΕΠ μέσα από την ετήσια έκθεσή του επισημαίνοντας παράλληλα ότι “το ΑΣΕΠ-για το έτος 2017- θα μπορούσε να αναλάβει τη διεξαγωγή ενός τέτοιου διαγωνισμού”.

Η Κυβέρνηση από τη μεριά της απέρριψε το ενδεχόμενο διεξαγωγής γραπτού διαγωνισμού ενώ στηρίζει το σύστημα μοριοδότησης για το διορισμό 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας (5.250 το 2020 και 5.250 το 2021).

Σύμφωνα με τη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, θα υπάρχουν τρεις πυλώνες μοριοδότησης:

α) η προϋπηρεσία ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός, έως και τους 120 μήνες, με μία (1) μονάδα για κάθε μήνα.
β) τα ακαδημαϊκά προσόντα με μέγιστο τα 120 μόρια:

• Διδακτορικό δίπλωμα: σαράντα (40) μονάδες.
• Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: είκοσι (20) μονάδες.
Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: οκτώ (8) μονάδες
Δεύτερο πτυχίο: δεκαέξι (16) μονάδες
Ο βαθμός του πτυχίου έως είκοσι (20) μονάδες: για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως δέκα (10) υπολογίζεται τέσσερις (4) μονάδες για κάθε βαθμό του πτυχίου πάνω από το βαθμό πέντε (5), καθώς και κλάσματα αυτής με στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.
Γνώση μιας (1) ξένης γλώσσας:

Άριστη γνώση: οχτώ (8) μονάδες.
Πολύ καλή γνώση: έξι (6 μονάδες).
Καλή γνώση: τέσσερις (4)μονάδες.
  • Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου): τέσσερις (4) μονάδες.
  • Πιστοποιημένη Επιμόρφωση Α.Ε.Ι διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών και επτά (7) μηνών: τέσσερις (4) μονάδες.

γ) τα κοινωνικά κριτήρια:
  • ο αριθμός των τέκνων: τρεις (3) μονάδες για κάθε τέκνο.
  • η αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου: είκοσι (20) μονάδες.

*Πρέπει να γίνει σαφές ότι τα παραπάνω αποτελούν την πρώτη προσέγγιση και με βάση τα σχόλια στη διαβούλευση και τη συζήτηση στη Βουλή θα υπάρξουν αναπροσαρμογές.