GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Σαμοθράκη

Τα Θεοφάνεια στη Σαμοθράκη γιόρτασε ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας.


Τα Θεοφάνεια στη Σαμοθράκη γιόρτασε ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός μετέβη στο νησί της Νίκης με στρατιωτικό ελικόπτερο το πρωί της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγιάς της Καμαριώτισσας.

Ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού με τον Αλέξη Τσίπρα να συγχαίρει αυτόν που κατάφερε να πιάσει το Σταυρό.

Μετέπειτα ακολούθησε εκδήλωση στο Φιδέλειο Συνεδριακό κέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμος Σαμοθράκης τίμησε τον Πρωθυπουργό, ανακηρύσσοντας τον επίτιμο δημότη του νησιού.

Αφού ο Δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας, εξέθεσε στον Πρωθυπουργό τα ουκ ολίγα προβλήματα του νησιού , το λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν για την ακύρωση της επίσκεψης του λόγω των καιρικών συνθηκών.

“Εφόσον μπορούν να έλθουν οι ένοπλες Δυνάμεις, μπορεί και ο Πρωθυπουργός” δήλωσε καταχειροκροτούμενος.

Αναφερόμενος στα εξωτερικά ζητήματα της χώρας, απάντησε στις προκλήσεις Ερντογάν τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν κινδυνεύει, αλλά, και με με στίχους του ποιητή Μπέρτολτ Μπρεχτ:

“Ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος . Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Έχει όμως και ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται.”

Στα εσωτερικά, και τα της οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως το 2019 θα ειναι μια χρονιά ανάκαμψης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Σαμοθράκης, λέγοντας πως σύντομα θα λυθεί το ζήτημα καθώς και ο “εκβιασμός των ακτοπλόων”

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στην παραλία της Καμαριώτισσας, επισκέφτηκε τοπικά καταστήματα και συζήτησε με τους κατοίκους του νησιού.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας