GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εθνολογικό Μουσείο Θράκης: Σχεδιάζεται η ανάδειξη των αγροτικών Συλλογών του Έβρου

Το περασμένο Σάββατο 19 Ιανουαρίου, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης βρέθηκε για άλλη μια φορά στα χωριά του νομού Έβρου, με σκοπό να ξεκι...


Το περασμένο Σάββατο 19 Ιανουαρίου, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης βρέθηκε για άλλη μια φορά στα χωριά του νομού Έβρου, με σκοπό να ξεκινήσει η οργάνωση των αγροτικών συλλογών σε μουσεία.

Στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, η δημιουργός και πρόεδρος του Μουσείου Αγγελική Γιαννακίδου συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλόγων και συζήτησε τη φιλοσοφία και την μέθοδο του εγχειρήματος για την οργάνωση του υλικού που έχουν συλλέξει με τόσο κόπο κατά καιρούς οι πολιτιστικοί φορείς στα χωριά Μάνη, Βρυσικά, Φτελιά, Νεοχώρι και Νέα Βύσσα. Παράλληλα συζητήθηκε ο τρόπος καταγραφής του υλικού και οι πιθανές θεματολογίες που μπορούν να αναπτυχθούν.

Στόχοι
Πρόκειται για μια πρόταση-προσπάθεια του Μουσείου ώστε:
Τα αντικείμενα αυτά, στοιχεία της συλλογικής εμπειρίας, μνήμης και αναφοράς της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους, να γίνουν σημεία ανάδειξης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της οποίας είναι ακόμα φορείς.

Να γίνουν αυτά τα ίδια σημεία αναφοράς των πολιτιστικών διαδρομών του Νομού μέσα σ’ ένα αγροτικό τοπίο, εξέχουσας αισθητικής, οικολογικής και πολιτιστικής αξίας με στόχο την «αειφορία» των κοινοτήτων και την ανατροφοδότηση μέσα από αυτά.

Συνεργάτες του Εθνολογικού Μουσείου σ’ αυτή την προσπάθεια είναι οι: Αθανασία Ασπρογέρακα, Χρήστος Γκροζούδης, Πάτερας Αναστάσιος, Καλλιόπη Ιωαννίδου, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου, Σαράντης Σαραντίδης και Χρήστος Ορμανλίδης, αντιδήμαρχος του Δήμου Ορεστιάδας.