GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Πρόβλημα με το ψάρεμα χταποδιών στην θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Λάγος

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες του Πόρτο Λάγους από τους ασυνείδητους συναδέλφους τους οι οπο...


Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες του Πόρτο Λάγους από τους ασυνείδητους συναδέλφους τους οι οποίοι καταποντίζουν πολύ κοντά στην ακτογραμμή χιλιάδες πλαστικά «κουτιά», των οποίων το κόστος είναι αμελητέο μπροστά στην ζημιά που κάνουν στους επαγγελματίες και νόμιμους ψαράδες,αντί των προβλεπομένων κιουπιών.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δεχτήκαμε, η έλλειψη ελέγχων, επιτρέπει στους «αρπακολατζίδες» χταποδοαλιείς, να πετάνε χιλιάδες πλαστικά κουτιά όπου εκεί μπαίνουν τα χταπόδια για να «φωλιάσουν» και αυτοί τα πιάνουν με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή, όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, ο βυθός της θάλασσας να είναι γεμάτος από παρατημένα πλαστικά κουτιά με ανυπολόγιστη ζημιά στο περιβάλλον, την υπεραλίευση που έχει άμεσο αντίκτυπο την έλλειψη των χταποδιών και την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του στην αγορά. Αυτό γίνεται, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, γιατί ενώ ο νόμος επιτρέπει μέχρι και χίλια «κουτιά» ειδικής κατασκευής από πορσελάνη ή ειδικό πλαστικό ανά σκάφος και ψαρά, που το κόστος απόκτησης είναι μεγάλο και άρα μεγαλύτερη επένδυση, τοποθέτηση σε συγκεκριμένο βάθος και απόσταση από την ακτογραμμή.

Δυστυχώς αντί αυτού, παρατηρείτε το φαινόμενο ο κάθε ασυνείδητος ψαράς να ρίχνει χιλιάδες πλαστικά κουτιά και στην κυριολεξία την μία σειρά πάνω στην άλλη κάτι που βρίσκει αντίθετους τους επαγγελματίες ψαράδες οι οποίοι έχουν επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε σκάφη και εξοπλισμό και δεν έχουν χώρο, στην κυριολεξία, που να απλώσουν τα δίχτυα τους που εμποδίζονται από τα σχοινιά ή τις αλυσίδες που συγκρατούν τα κουτιά.

Το λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους καλείτε από τους επαγγελματίες ψαράδες, να εφαρμόσει τον νόμο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να τον κάνει ποιο κατανοητό.