GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λαϊκή Συσπείρωση: Η πληθυσμιακή συρρίκνωση στο Δήμο Ορεστιάδας συνεχίζεται

Στοιχεία που δείχνουν ότι το 2018 οι θάνατοι ήταν υπερδιπλάσιοι από τις γεννήσεις στο Δήμο Ορεστιάδας, παρουσιάζει η δημοτική παράταξη...


Στοιχεία που δείχνουν ότι το 2018 οι θάνατοι ήταν υπερδιπλάσιοι από τις γεννήσεις στο Δήμο Ορεστιάδας, παρουσιάζει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας.

«Τα στοιχεία του 2018 δείχνουν ότι η πληθυσμιακή κατάρρευση του Δήμου Ορεστιάδας συνεχίστηκε και τη χρονιά που μας πέρασε με ραγδαίους ρυθμούς. Είχαμε στο σύνολο του Δήμου 582 θανάτους και 237 γεννήσεις, μείωση κατά 345 άτομα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, επισημαίνοντας ότι «τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν με πάταγο όλους εκείνους τους κυβερνητικούς, περιφερειακούς και δημοτικούς παράγοντες, που βλέπουν την κατάσταση “ρόδινη”, ωραιοποιούν μια γκρίζα πραγματικότητα και εκφράζουν όπου βρεθούν μια “κούφια” αισιοδοξία».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει::
«Τα στοιχεία του 2018 δείχνουν ότι η πληθυσμιακή κατάρρευση του Δήμου Ορεστιάδας συνεχίστηκε και τη χρονιά που μας πέρασε με ραγδαίους ρυθμούς. Είχαμε στο σύνολο του Δήμου 582 θανάτους και 237 γεννήσεις, μείωση κατά 345 άτομα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον πρώην Δήμου Κυπρίνου δεν έγινε κανένας γάμος και στον πρώην Δήμο Τριγώνου των 15 οικισμών έγιναν μόνο τρεις. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε και τη μαζική μετανάστευση, ιδιαίτερα των νέων, η κατάσταση κρίνεται τραγική και άκρως ανησυχητική.

Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν με πάταγο όλους εκείνους τους κυβερνητικούς, περιφερειακούς και δημοτικούς παράγοντες, που βλέπουν την κατάσταση «ρόδινη», ωραιοποιούν μια γκρίζα πραγματικότητα και εκφράζουν όπου βρεθούν μια «κούφια» αισιοδοξία.

Γι’ αυτή την τραγική πορεία οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στη ραγδαία πληθυσμιακή συρρίκνωση την ενδοχώρα του νομού μας, είναι τεράστιες.

Μεγάλες όμως είναι οι ευθύνες της σημερινής δημοτικής παράταξης, που είναι στο τιμόνι του Δήμου αλλά και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που παρακολουθούν σαν θεατές το πρόβλημα.

H Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί ότι το μείζον πρόβλημα της περιοχής μας ήταν και παραμένει η ανατροπή της πολιτικής που έχει οδηγήσει την περιοχή μας στον οικονομικό μαρασμό και την ερήμωση. Η περιοχή μας είναι πλούσια, μπορεί να αναπτυχθεί και να κρατήσει τα παιδιά της, χρειάζεται όμως άλλος δρόμος ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες που έχει.

Τέλος, καλεί τους δημότες να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη τους σε κόμματα, Περιφερειακές και Δημοτικές παρατάξεις, που με τις πολιτικές τους μετέτρεψαν τον τόπο μας σ’ ένα απέραντο γηροκομείο. Να ενισχύσουν στις επόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που οδήγησαν την ενδοχώρα του νομού μας στο μαρασμό και την την εγκατάλειψη».