GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μετά από πολλά χρόνια δυναμικών κινητοποιήσεων, οι αγρότες της περιοχής εμφανίζονται αδρανείς

Αν και όπως παραδέχονται, πολλά είναι τα προβλήματα του κλάδου – Την Παρασκευή, οι επαφές μεταξύ των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρε...


Αν και όπως παραδέχονται, πολλά είναι τα προβλήματα του κλάδου
– Την Παρασκευή, οι επαφές μεταξύ των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας για το θέμα
Κώστας Δαλάτσης:
«Για την ώρα, δεν βλέπω να γίνονται κινητοποιήσεις, καθώς είναι σχετικά αργά…»

Για πρώτη φορά φέτος και μάλιστα μετά από πολλά χρόνια δυναμικών κινητοποιήσεων, οι αγρότες του νομού δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τη συμμετοχή τους σε νέες, τη στιγμή μάλιστα που πολλά προβλήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν τον κλάδο, όπως οι «ασφυκτικές» οικονομικές «πιέσεις», το υψηλό κόστος για τις καλλιέργειες, αλλά και οι μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της αγοράς των πρώτων υλών που χρειάζονται.

Την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν κάποιες επαφές μεταξύ των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας, για να εξεταστεί το ζήτημα της συμμετοχής τους στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν με την έναρξη της νέας χρονιάς, αν και όπως σημειώνει για το θέμα ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Δήμου Τοπείρου, κύριος Κώστας Δαλάτσης, «για την ώρα, δεν βλέπω να γίνονται κινητοποιήσεις, καθώς είναι σχετικά αργά. Θα έπρεπε πιο νωρίς να υπάρξει συνεννόηση, για να είμαστε έτοιμοι σήμερα για τις κινητοποιήσεις. Δυστυχώς, δεν νομίζω να προλαβαίνουμε και αυτό δεν είναι καλό, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα…».

Ενώ, όπως ο ίδιος σημειώνει στη συνέχεια, η γενικότερη απογοήτευση, που υπάρχει στη σημερινή ελληνική κοινωνία, ευθύνεται για την αδράνεια όχι μόνο στον κλάδο των αγροτών, αλλά και τους υπόλοιπους, σε ότι αφορά το ζήτημα των κινητοποιήσεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι οι τελευταίες απεργίες που έχουν γίνει στο δημόσιο, δεν συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των απεργών. Σύμφωνα με τον κ. Κ. Δαλάτση, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό το πράγμα, μιας και υπάρχουν πολλά, άλυτα προβλήματα στη χώρα. Ενώ, όπως αποδεικνύει το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου το κίνημα των κίτρινων γιλέκων κερδίζει συνεχώς έδαφος, μόνο μέσα από μαζικές και συνάμα συντονισμένες κινητοποιήσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων, μπορούν να επιτευχθούν πολλά και σημαντικά πράγματα. Κατά το παράδειγμα, λοιπόν, του ίδιου κινήματος, θα έπρεπε οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως επαγγελματικού κλάδου στον οποίον ανήκουν, να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν ή πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αναφέρει ο κ. Κ. Δαλάτσης.

«Η γενικότερη απογοήτευση που έχει κυριεύσει τον κόσμο ευθύνεται για την αδράνεια στο θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι μια λάθος τακτική, γιατί πολλά είναι τα προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Ιδιαίτερα, σε ότι αφορά το δικό μας κλάδο, ο οποίος έχει σημειώσει τις περισσότερες κινητοποιήσεις στο παρελθόν, δεν θα έπρεπε να υπερισχύει η απογοήτευση, γιατί πολλά είναι τα θέματα που έχουν μείνει άλυτα και μάλιστα χρονίζουν επικίνδυνα…» καταλήγει ο ίδιος.