GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες ζήτησε ο Καμμένος

Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος...


Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που τελείωσε πριν λίγο.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι «Γι’ αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση».

Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». «Αλλά», τόνισε, «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τη λαϊκή εντολή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρότεινε, μάλιστα, το δημοψήφισμα να πραγματοποιηθεί μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο.


Τα κύρια σημεία των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου:

Συμφωνήσαμε να ολοκληρώσουμε μια έντιμη συνεργασία τεσσάρων ετών, από διαφορετικούς χώρους.

Συνεργαστήκαμε σε επίπεδο των δύο κινημάτων, όχι απλώς σε προσωπικό.

Συγκροτήσαμε ένα κίνημα που ξεκίνησε από ένα «όχι», κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του 2ου μνημονίου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε βοηθό του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τις θέσεις της ΝΔ και της κυβέρνησης Καραμανλή.

Οι ΑΝΕΛ δεν μετριούνται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά από την ψυχή των πολιτών. Ξεκάθαρα μια από τις θέσεις τις οποίες αδιαμφισβήτητα αποφασίσαμε να κρατήσουμε, ήταν να μην παραδώσουμε τον όρο της Μακεδονίας. Και αυτήν καλούμαστε σήμερα να εκτελέσουμε σαν επιταγή και λαϊκή εντολή.

Για ακριβώς και μόνο αυτόν τον λόγο ανακοίνωσα ότι αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση την οποία πονάμε, που έδωσε ελπίδα στους Έλληνες και έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Αλλά, και μια κυβέρνηση που εάν της δώσουμε αυτήν τη στιγμή εμπιστοσύνη, είναι σαν να ανατρέπουμε την ψυχή του κινήματος.

Οι ΑΝΕΛ είμαστε σαν τη Λερναία Ύδρα. Θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τη λαϊκή εντολή.
Λέμε «όχι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι τουλάχιστον μείνουμε σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Κώστας Ζουράρις, οι υπουργοί και βουλευτές. Αλλά, και υπουργοί που δεν είναι βουλευτές…

Στην τελευταία συνάντηση ρώτησα εάν υπάρχουν διαφωνίες και η συντριπτική πλειοψηφία είναι ξεκάθαρη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμπεριλαμβανομένου του κ. Κόκκαλη. Απούσα ήταν η κυρία Κουντουρά.

Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος. Εάν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση με την ψήφο, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ.

Θεωρώ ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, που ο πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσημα, είναι από υπερευαισθησία δική του. Δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει.

Η θέση της ΝΔ δεν είναι η θέση των ΑΝΕΛ. Και εδώ πρέπει να θυμίσω στον ελληνικό λαό, ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά θα τη διαπραγματευτεί. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη πλην της Ένωσης Κεντρώων και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη Μακεδονία.

Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα.Είναι μεγάλη μου τιμή που διάδοχός μου θα είναι ο ναύαρχος, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης

Είμαι περήφανος γιατί σε καμία εκλογή δεν είχα διοριστεί. Στις δημοκρατίες, τα κόμματα και οι πολιτικοί θα πρέπει να ζητούν την ψήφο του λαού.

Με άλλα κόμματα μπορούμε να βρούμε κοινές συνισταμένες, αλλά μπροστά είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κάθε μέρα στον χώρο της Δεξιάς έχουμε και από δύο κόμματα.

Καλούμε σε συνεργασίες όλους αυτούς που έχουμε κοινές θέσεις. Καλώ όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύω πλέον πως υπάρχει στον χάρτη.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης βγει και πει ότι θέλει λύση που δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία και ότι δεν θα διαπραγματευτεί, του υπογράφω την πρόταση μομφής.

Θα κάνουμε τα πάντα να μπλοκάρουμε με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παπαχρηστόπουλος δεν πήρε δημόσια θέση, αλλά είπε ξεκάθαρα ότι θα παραδώσει την έδρα του. Αλλά, τότε τη θέση του θα πάρει ο κ. Κουίκ…