GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επτά συμβουλές για να περιορίσετε το άγχος

Όλοι βιώνουν άγχος αλλά αυτό που αλλάζει είναι τα επίπεδά του.


Όλοι βιώνουν άγχος αλλά αυτό που αλλάζει είναι τα επίπεδά του.

Εάν νιώθετε ότι σας κατακλύζει και σας συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, μπορείτε να κάνετε κάποια μικρά καθημερινά τρικ για να το περιορίσετε.

Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας: Όταν το άγχος πλησιάζει, σας ενημερώνει με ένταση, πιο γρήγορους χτύπους και αύξηση της σωματικής θερμοκρασίας. Ο καλύτερος άμεσος τρόπος διαχείρισης είναι να επιβραδύνετε την αναπνοή σας. Η αναπνοή μέσα από την κοιλιά ενεργοποιεί το πνευμονογαστρικό νεύρο που ξεκινά από τον εγκέφαλο και καταλήγει στο έντερο παίζοντας χαλαρωτικό ρόλο στο νευρικό σας σύστημα. Αναπνεύστε αργά και βαθιά για λίγα λεπτά.

Σκεφτείτε κύματα του ωκεανού: Για την ακρίβεια, φανταστείτε ότι το άγχος είναι ένα μεγάλο κύμα, μέσα στο οποίο βουτάτε. Πείτε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να το κάνετε και ότι το αφήνετε να φύγει από πάνω σας χωρίς να το πολεμάτε. Όσο περισσότερο αγχώνεστε για το άγχος, τόσο περισσότερο σας κατακλύζει.

Σπάστε τις μεγάλες ευθύνες σε μικρότερες: Αντί να βουτήξετε κατευθείαν στα βαθιά και σε πράγματα που σας προκαλούν μεγάλο άγχος, σπάστε τα σε διάρκεια και μέγεθος, κάνοντας κάθε φορά αυτό που μπορείτε, ακόμα και αν σας φαίνεται λίγο.

Αφήστε τον απογευματινό καφέ: Ο πρωινός καφές μπορεί να είναι απαραίτητος για τους περισσότερους από εμάς αλλά μην ξεχνάτε ότι η καφεΐνη δεν ωφελεί όσους νιώθουν έντονο άγχος. Μείνετε σε έναν ή δύο καφέδες την ημέρα και παρατηρήστε εάν υπάρχει αλλαγή στο πώς νιώθετε.

Γράψτε αυτά που νιώθετε: Μπορείτε να μεταφέρετε στο χαρτί αυτά που νιώθετε και να τα στείλετε στον εαυτό σας ή να τα πετάξετε.

Απομακρυνθείτε από ένα αγχωτικό περιβάλλον. Αντί να επιτρέψετε στην κατάσταση να σας προκαλέσει τεράστιο άγχος, απομακρυνθείτε έστω και για λίγα λεπτά ώστε να αποσυμπιεστείτε.

Αγκαλιάστε το κατοικίδιό σας: Έρευνες δείχνουν ότι η αλληλεπίδραση με το αγαπημένο μας ζωάκι μειώνει το άγχος, την πίεση και τα επίπεδα της κορτιζόλης, που είναι η ορμόνη του άγχους.

Πλέξτε: Μία θεωρία λέει ότι όταν χειριζόμαστε βελόνες και κλωστή, κρατάμε μακριά τις πολύπλοκες σκέψεις. Σε έρευνες που έχουν γίνει, το 74% που πλέκει έχει δηλώσει ότι νιώθει άνεση και χαλάρωση ενώ το 53% νιώθει ικανοποίηση και την αίσθηση της επιτυχίας.