GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θεοφάνια: Αγιάστηκαν τα ύδατα της Ξάνθης

Με την εμβληματική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου αγιάστηκαν τα νερά της Ξάνθης. Ποτάμια και λιμάνια σ...


Με την εμβληματική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου αγιάστηκαν τα νερά της Ξάνθης. Ποτάμια και λιμάνια σε όλη την επικράτεια του νομού είχαν την τιμητική τους.

Ο κόσμος πιστός στις παραδόσεις και την Χριστιανοσύνη, παρά το ψύχος ακολούθησε το τελετουργικό και «βούτηξε» στα παγωμένα νερά του Κόσυνθου και των λιμανιών των Αβδήρων και του Πόρτο Λάγος για να «πιάσουν» τον σταυρό. Μεγάλη τιμή για τους ορθοδόξους που μέσω αυτού τυγχάνουν την ευλογία Του Υιού Του Θεού που βαπτίσθηκε από τον Ιωάννη Πρόδρομο τον Βαπτιστή στα νερά του Ιορδάνη.

Παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου έγινε την Κυριακή την ημέρα των Θεοφανίων ο καθαγιασμός των υδάτων.

Στον Κόσυνθο ευλογημένος ήταν ο Ηλίας Μποζίδης που «έπιασε» στον σταυρό και στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους ο Αποστόλης Ντίνος.

Μετά το πέρας της τελετής ο Σεβασμιότατος Ξάνθης μίλησε παραβολικά

Ακολούθησε η δήλωση και οι ευχές του δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου

Αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους είπε: «Σήμερα είναι ίσως η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας ο αγιασμός των υδάτων, των Θεοφανείων. Των φώτων όπως λέγαμε από παιδιά. Θέλω να ευχηθώ, η Αγία Τριάδα να φωτίσει την σκέψη τις πράξεις μας και κάθε βήμα στην ζωή μας Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες»