GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στο ζενίθ η εγκληματικότητα στο νομό

– Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή – Η υποστελέχωση στα αστυνομικά τμήματα «ενισχύει» το φα...


– Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή
– Η υποστελέχωση στα αστυνομικά τμήματα «ενισχύει» το φαινόμενο της εγκληματικότητας

Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης έχει συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια, γεγονός που φανερώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα συνεχόμενα κρούσματα παραβατικότητας με το αστυνομικό δελτίο να είναι γεμάτο με ειδήσεις από κλοπές, διαρρήξεις ακόμη και ληστείες.

Η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό στα αστυνομικά τμήματα της Ξάνθης, καθώς τα τελευταία χρόνια γίνονται ελάχιστες προσλήψεις σε πανελλαδικό επίπεδο γενικότερα, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη δημιουργηθείσα κατάσταση στο «μέτωπο» της εγκληματικότητας. Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας απαιτούν την άμεση ενίσχυση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο τους. Αντ’ αυτού και παρότι, κατά καιρούς υπάρχουν διάφορες δεσμεύσεις από επίσημα χείλη, ότι δηλαδή θα δοθεί οριστική λύση, οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις, πολλές φορές, διατίθενται για να καλύψουν και άλλες ανάγκες που υπάρχουν, όπως, για παράδειγμα στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, που έχει εξελιχθεί σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών.


Η εγκληματικότητα χτυπάει πλέον «κόκκινο» και στα χωριά του νομού, αφού η αστυνόμευση δεν είναι αρκετή ούτε εκεί. Φερ’ ειπείν, το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας καλείται να καλύψει σε αστυνόμευση πολλά χωριά του Δήμου Αβδήρων, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει έντονο το πρόβλημα υποστελέχωσης και πολλές φορές οι αστυνομικές του δυνάμεις αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες. Έτσι, άλλοτε, φιλήσυχα χωριά «ρημάζονται» από απανωτές διαρρήξεις και κλοπές. Αδίστακτοι δράστες εισβάλλουν σε σπίτια για να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας, αφήνοντας πίσω τους ένα «ρημαδιό».

Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι στα χωριά του νομού μας, που αναγκάζονται να προσλαμβάνουν από το υστέρημά τους ιδιωτικές εταιρείες security, για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Η αυξανόμενη εγκληματικότητα οδηγεί τους κατοίκους να παίρνουν δηλαδή από μόνοι τους πρωτοβουλίες, για να γλιτώσουν τις περιουσίες τους από τις ληστρικές επιδρομές, μα πάνω από όλα τη ζωή τους, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι δράστες, που θα εισβάλουν στο σπίτι τους. Ιδιαίτερα, εάν ο λόγος αφορά ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που πέφτουν πιο εύκολα θύματα κλοπών, με αποτέλεσμα να αισθάνονται και περισσότερο ανασφαλείς.

Ενώ, της μόδας έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι ληστείες σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε πολλά χωριά της ελληνικής περιφέρειας, όπως η δική μας. Σε κάθε περίπτωση, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει κυριολεκτικά «καταρρακωθεί».