GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα βρέθηκε χθες στην Αθήνα, για να διαδηλώσει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο συλλαλητήριο για την Μ...


Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα βρέθηκε χθες στην Αθήνα, για να διαδηλώσει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κάθε ηλικίας, έφτασαν με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία και αυτοκίνητα, από τη Μακεδονία, την Κρήτη και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, με την Αστυνομία να κάνει λόγο για 60.000 πολίτες, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και τους διοργανωτές να πολλαπλασιάζουν τον αριθμό και να μιλάνε για περισσότερους από 200.000 πολίτες.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ, για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Το συλλαλητήριο άρχισε νωρίς, με πολλούς από τους συμμετέχοντες να φτάνουν στο Σύνταγμα με τα πόδια λόγω τόσο των κλειστών σταθμών του μετρό αλλά και των αυξημένων μέτρων που είχε λάβει η Αστυνομία.

Τα επεισόδια, ωστόσο που ξεκίνησαν στον Άγνωστο Στρατιώτη αμαύρωσαν την κατά τα άλλα ειρηνική διαδήλωση.

Συνολικά 7 συλλήψεις και 25 αστυνομικοί τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων από ομάδες ακροδεξιών που ήθελαν να εισβάλουν στην Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, 12 άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και υπό το ασφυκτικό κλίμα των καπνογόνων και των δακρυγόνων, άνοιξαν τα ξενοδοχεία για να μπουν και να προφυλαχθούν πολίτες.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για προβοκάτσια σε δήλωσή του: «Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία».

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτηση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ ότι «ταυτίζεται με τα μέλη της Χρυσής Αυγής» και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι πίσω από τα επεισόδια βρίσκονται στοιχεία της ακροδεξιάς και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε με τη σειρά του ότι, θα αναζηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα.