GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προβλήματα από τις πλημμύρες – Υπερχείλισε ο Νέστος

Πληθώρα προβλημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη .


Πληθώρα προβλημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Τα τεχνικά συνεργεία των κατά τόπους δήμων και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Νέστου στην Ξάνθη, αλλά και την υπερχείλιση χειμάρρων στην περιοχή της Δράμας, ενώ στην Καβάλα ο δήμαρχος Παγγαίου ζήτησε να κηρυχθεί Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έχει κατεβάσει ο ποταμός Νέστος, πλημμύρισαν οικισμοί του κάμπου χωρίς ωστόσο να παρομοιαστούν μεγάλα προβλήματα.

Στο Δήμο Νευροκοπίου Δράμας οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε διάφορους οικισμούς. Σε πλήρη επιφυλακή είναι οι αρχές, τόσο στο Δήμο Δοξάτου, όσο και μέσα στην πόλη της Δράμας καθώς από την υπερχείλιση των χειμάρρων παρουσιάζονται σε πολλά σημεία πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων και εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην τοπική κοινότητα Χρυσοκάστρου, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στην παραλία Οφρυνίου, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι.