GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι εορτές δεν έφεραν ξένους επισκέπτες στην πόλη της Ξάνθης

Απόστολος Αγκόρτσας:


Απόστολος Αγκόρτσας:

«Τα τελευταία δέκα χρόνια, τα Φώτα καταγράφουν πολύ μικρή κινητικότητα στην Ξάνθη…»
Οι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έλαβαν τέλος. Η νέα χρονιά μπήκε με το καλό, για κάποιους άλλους όχι και τόσο. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι, «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», αφού η επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά τις ημέρες των εορτών, είναι δεδομένη για όλους.

Δυστυχώς, η περίοδος των εορτών δεν έφερε «κίνηση» στην πόλη της Ξάνθης, όπως γινόταν στο παρελθόν, λόγω επιδείνωσης των οικονομικών προβλημάτων. Ο θεσμός της «Ευχούπολης» μπορεί να έφερε μια γιορτινή «νότα» στην πλατεία της πόλης, για το διάστημα που άνοιξε και υποδέχτηκε τους μικρούς του επισκέπτες, δεν κατάφερε ωστόσο να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου και σίγουρα όχι το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών. Εξάλλου, το χριστουγεννιάτικο χωριό της «Ευχούπολης» δεν στήθηκε για να «τραβήξει» το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών, παρά μόνον, για να προσφέρει δωρεάν διασκέδαση στα παιδιά των πολιτών της Ξάνθης. Σε αντίθεση με την Ονειρούπολη της Δράμας, που για άλλη μια χρονιά, κόντρα στην όποια οικονομική κρίση, «αποθεώθηκε» από τους δεκάδες επισκέπτες. Οπωσδήποτε όμως, πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα, που ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους σε μέγεθος, φιλοσοφία και χρόνια ζωής.

Από εκεί και πέρα, τα Χριστούγεννα ως οικογενειακή γιορτή «κύλησαν» ήρεμα στην Ξάνθη χωρίς πολύ κόσμο. Ούτε όμως και η Πρωτοχρονιά, που συνήθως παρουσιάζει έντονη κινητικότητα, έφερε ξένους επισκέπτες στην Ξάνθη, παραδέχεται ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, κληθείς να κάνει μια αποτίμηση για τον κλάδο που εκπροσωπεί, όσον αφορά τις εορτές που πέρασαν. Βέβαια, σημειώνει ο τελευταίος, κίνηση παρουσίασε ο ορεινός όγκος του νομού από επισκέπτες που έφτασαν στην περιοχή για ολιγοήμερες διακοπές.

«Η πόλη της Ξάνθης δεν είχε κίνηση, όπως άλλες χρονιές πριν την κρίση. Ο βασικότερος λόγος είναι το οικονομικό πρόβλημα, ειδικά τώρα που προστέθηκαν και άλλοι σταθμοί διοδίων. Όσο αυξάνεται το κόστος για τις μετακινήσεις, τόσο πλήττεται ο τουρισμός περιοχών, όπως είναι η δική μας. Φέτος δεν ήρθαν ούτε οι Τούρκοι επισκέπτες, που τους έχουμε συνηθίσει να έρχονται και το Χειμώνα, λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας. Μάλιστα πολλοί ήταν οι Ξανθιώτες, όπως και Βούλγαροι, που επισκέφτηκαν φέτος τη γειτονική Τουρκία, για τους ίδιους λόγους. Υπήρξε βέβαια κίνηση στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, αλλά από τους ίδιους επισκέπτες που έρχονται σταθερά στην περιοχή κάθε χρόνο. Γενικά τα πράγματα συνεχίζουν υποτονικά, όσον αφορά τον ξενοδοχειακό κλάδο του νομού, χωρίς ιδιαίτερες κρατήσεις, οι οποίες, οπωσδήποτε, διαφοροποιούνται από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Τέλος, σε ότι αφορά τα Θεοφάνεια, αυτά παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια και δη από το 2009, πολύ μικρή κινητικότητα, τη μικρότερη από όλες τις εορτές. Έτσι και φέτος, δεν περιμένουμε να δούμε ξένο κόσμο για το τριήμερο των Φώτων στην Ξάνθη…».