GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα

Χαμηλή παραμένει η κυκλοφορία των ιών της γρίπης στη χώρα μας. Σε αντίθεση με την έξαρση που παρατηρείται με άλλες ιώσεις όπως του γασ...


Χαμηλή παραμένει η κυκλοφορία των ιών της γρίπης στη χώρα μας. Σε αντίθεση με την έξαρση που παρατηρείται με άλλες ιώσεις όπως του γαστρεντερικού αλλά και του αναπνευστικού, οι ιοί της γρίπης δεν έχουν έντονη δραστηριότητα, όπως αυτό αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκε ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης που χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Συνολικά, από την αρχή της εφετινής περιόδου της γρίπης, δηλαδή από τον Οκτώβριο έχουν καταγραφεί τρία σοβαρά περιστατικά γρίπης εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο.

Το θύμα ήταν ένας 49χρονος ο οποίος είχε επιβαρυμένο ιστορικό υγείας και έπρεπε να είχε λάβει αντιγριπικό εμβόλιο. Οι άλλοι δύο ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές από τη γρίπη και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ ήταν ηλικίας 68 και 69 χρόνων.

Και στα τρία καταγεγραμμένα κρούσματα ο ιός της γρίπης ήταν τύπου Α, ενώ η υποτυποποίηση στα δύο εξ αυτών έδειξε το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1).