GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, απαντάει στην ανοιχτή επιστολή του κ. Μανούση που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες και του...


Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, απαντάει στην ανοιχτή επιστολή του κ. Μανούση που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες και του θέτει τα δικά του ερωτήματα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Κύριε Μανούση,
Το γραφείο του Δημάρχου είναι ανοικτό για όλους, φυσικά και για εσάς όταν πραγματικά θελήσετε να το αξιοποιήσετε. Το δημόσιο αίτημά σας δεν απαιτείται και εξυπηρετεί μόνο δημιουργία εντυπώσεων, επιπλέον δείχνει ότι δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά η συνεργασία.

Δεν σας αρνήθηκε ποτέ ραντεβού ο Δήμαρχος κι εννοείται στο γραφείο. Σας αρνείται όμως ραντεβού σε μπαλκόνια ή καφετέριες όπως το επιδιώκετε επί μήνες μέσω κοινών γνωστών. Ναι στη συνάντηση κύριε Μανούση αλλά στο δημαρχείο. Ναι στη συνεργασία αλλά με τους αξιοπρεπώς ενδεδειγμένους τρόπους.

Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να σας βοηθήσει σε θέματα καθαρά προσωπικών σας επιλογών όπως είναι η σκέψη σας να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση. Αυτό δεν είναι θέμα διαλόγου μεταξύ μας.

Η γενικότερη επικοινωνιακή επίθεση που κάνετε άμεσα ή έμμεσα τους τελευταίους οκτώ μήνες κατά της δημοτικής αρχής με πολιτικά ατεκμηρίωτα επιχειρήματα, και προσβολές όλοι γνωρίζουν ότι σχετίζονται κυρίως με τη φετινή λήξη της σύμβασης για τη γραμμή της Αλεξανδρούπολης στις 31.10.2019 που σας απασχολεί πολύ όπως και με διαφορετικό βεβαίως τρόπο απασχολεί τους κατοίκους του νησιού.

Το πρόβλημά σας είναι ότι αποφεύγετε να απαντήσετε σε κάποια ουσιαστικά ερωτήματα που συνδέονται άμεσα με τα συμφέροντα του νησιού.

Εμείς σας θέτουμε τα ερωτήματα που εσείς δεν επιθυμείτε.
Τα ερωτήματα είναι:
1. Αναγνωρίζετε το δικαίωμα των κατοίκων, των φορέων, επαγγελματικών συλλόγων, του δήμου να συν διαμορφώνουν από κοινού τους όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να διέπουν τη νέα σύμβαση της επόμενης περιόδου;
2. Είστε διατεθειμένος να συνεργαστούμε όλοι από κοινού στη συνδιαμόρφωση των γραμμών, των δρομολογίων και της δρομολόγησης πλοίων για να πετύχουμε τη πιο συμφέρουσα επιλογή για το νησί; Και το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής να είναι το τελικό αίτημα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας;
3. Προτίθεστε να συνεχίσετε να εκμεταλλεύεστε τη μονοπωλιακή σας παρουσία στην ακτοπλοΐα της Σαμοθράκης και να επιβάλλεται τις δικές σας απόψεις;
Απαντήστε σας παρακαλώ στα ερωτήματα. Αυτά απασχολούν τους κατοίκους της Σαμοθράκης και ενδιαφέρονται να μάθουν από εσάς κι όχι πως πρέπει να γίνονται τα δημόσια έργα γιατί δεν γνωρίζετε όπως δείχνουν «οι προτάσεις σας»

Σε σχέση με το όψιμο ενδιαφέρον σας για το Βιολογικό καλό είναι να γνωρίζετε κάποια στοιχειώδη όπως:

Χωροθετήθηκε τη δεκαετία του ’90, το 2006 συμβασιοποιήθηκε αλλά τελευταία στιγμή προτάθηκε από το δήμο αλλαγή χώρου με αποτελέσματα τραγικά όπως, απένταξη του έργου, δημοσιονομική διόρθωση περίπου 1.200.000 ευρώ δλδ επιστροφή χρημάτων για το υποέργο της αποχέτευσης που πληρώθηκε. Επιπλέον έγινε προσφυγή κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποφυγή κατασκευής στον συγκεκριμένο χώρο.
(Αυτά μας τα ξαναπροτείνετε εσείς σήμερα;)

Όλα τα προβλήματα τα έλυσε η δημοτική αρχή, η απόφαση του ΣτΕ έχει βγεί από το 2017, έχουν εγκριθεί νέοι περιβαλλοντικοί όροι, έχει βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί, έχει βρεθεί νόμιμη διέξοδος να μην επιστρέψει ο δήμος άρα να μην επιβαρυνθούν οι δημότες με την επιστροφή του 1.200.000 ευρώ, έχουν γίνει νέες μελέτες και πολλά ακόμα. Αν έχετε εσείς παράδειγμα ταχύτερης εξέλιξης τέτοιου έργου στην Ελλάδα παρακαλώ να μας το προτείνετε. Και δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν αλλά έπρεπε να λύσουμε και τις τεράστιες περιπλοκές που προϋπήρχαν.
Επιπλέον αυτό που σας διαφεύγει είναι ότι οι ενημερώσεις στους κατοίκους και κυρίως της Καμαριώτισσας ξεκίνησαν από το Σεπτέμβριο του 2014 κι έχουν γίνει πολλές και ειδικά για το θέμα. Απουσιάζατε σε όλες αν και είχαν γίνει οι απαραίτητες προσκλήσεις με ανακοινώσεις και ηλεκτρονικά.

Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε ότι η προσπάθεια που κάνετε για να δημιουργήσετε πρόβλημα είναι μάταιη.

Η συκοφαντική αποδόμηση της δημοτικής αρχής αλλά και της προσωπικότητας του Δημάρχου, ή του προέδρου του Δ.Σ ή άλλων δε σας βοηθάει όπως πιθανόν να επιθυμείτε.

Κλείνοντας σας καλώ και πάλι στο γραφείο του Δημάρχου ή στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις σε προβλήματα της Σαμοθράκης εφόσον αυτά σας απασχολούν πραγματικά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα προστατέψει με κάθε σύνομο τρόπο τα συμφέροντα του νησιού και των κατοίκων του.