GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αποστολάκης-Έγινε υπουργός και έφερε «φουρτούνα» στις κρίσεις των Αξιωματικών

Ανεβάζει τους τόνους η Νέα Δημοκρατία μετά τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η ανάρτη...


Ανεβάζει τους τόνους η Νέα Δημοκρατία μετά τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η ανάρτηση του απερχόμενου πια Αρχηγού Στόλου Ιωάννη Παυλόπουλου.

«Αγαπημένοι μου φίλοι, πριν από λίγο έλαβα ένα τηλεώνημα ότι με αποστράτευσαν… είναι τιμή μου γιατί έγινε τη συγκεκριμένη στιγμή δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων σε εσωτερικό και το εξωτερικό! ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ», έγραψε ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος στο προφίλ του στο facebook. «Είναι τιμή που με αποστράτευσε αυτή η Κυβέρνηση και αυτό το ΣΑΓΕ ! Δείτε τη σύνθεση και θα καταλάβετε» πρόσθεσε λίγο αργότερα αφήνοντας αιχμές κατά πάντων.

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αξιοποιεί πλέον πολιτικά η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία σχολιάζει πως «μετά τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τη Δημόσια Διοίκηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑσυνεχίζει την απόπειρα πλήρους κομματικοποίησης του κράτους με τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις επικείμενες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Και μάλιστα λίγους, μόλις, μήνες πριν το τέλος της, σε μια προφανή προσπάθεια να διαμορφώσει τετελεσμένα».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, «η αποστράτευση ικανών αξιωματικών με σπουδαία εκπαίδευση και υψηλό κύρος πλήττει τις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά σε μια ευαίσθητη περίοδο για την πατρίδα μας. Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει το γεγονός και καταθέτει ερώτηση στον Υπουργό Άμυνας, ώστε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να δώσει απαντήσεις για τους λόγους αποστράτευσης ικανών Ελλήνων Αξιωματικών».

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας μεταφέρει το θέμα και στη βουλή μέσω ερώτησης που κατέθεσε στον ΥΠΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Η αξιοκρατία θα πρέπει διαχρονικά να αποτελεί το θεμέλιο λίθο στις κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθόσον το προσωπικό και το ηθικό του, αποτελούν τον κύριο πολλαπλασιαστή ισχύος τους» σημειώνει ο βουλευτής χαρακτηρίζοντας απαγορευτική την κομματική προσέγγιση στην επιλογή της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Στην ερώτηση του καλεί τον υπουργό να απαντήσει:
– Οι πρόσφατες κρίσεις για την επιλογή της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ήταν δικής σας εισήγησης;
– Εάν ναι, η εισήγησή σας έγινε με αμιγώς στρατιωτικά κριτήρια ή είχε και κομματικά χαρακτηριστικά, κυρίως αυτά της αποδοχής των κυβερνητικών θέσεων στα εθνικά θέματα;
– Εάν όχι, με ποιου οργάνου την εισήγηση έγιναν;
– Έχετε αναλογιστεί και προσμετρήσει τη ζημιά που προξενείτε στο ηθικό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, όταν η πολιτική τους ηγεσία στέλνει το μήνυμα ότι η ιεραρχική ανέλιξη εξαρτάται από τις κομματικές τους προτιμήσεις και όχι από την στρατιωτική τους αξία και ικανότητα;