GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έφυγε από τη ζωή ο Θέμος Αναστασιάδης-Έχασε τη μάχη στα 61 του ο δημοσιογράφος - εκδότης της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 61 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, χτυπημένος από τον καρκίνο.


Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 61 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, χτυπημένος από τον καρκίνο.
Ο Θέμος Αναστασιάδης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε στις εφημερίδες Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή ως πολιτικός-οικονομικός συντάκτης, όμως οι περισσότεροι τον έμαθαν από τη στήλη του «Μαύρη Τρύπα» στην Ελευθεροτυπία, όπου ξεχώριζε για τη σπιρτόζικη και έξυπνη γραφή του.

Αργότερα έγινε ευρύτερα γνωστός από τα χιουμοριστικά talk shows που παρουσίαζε στην τηλεόραση, «Νοκ Άουτ» και Μπίλιες», ενώ μεγάλη επιτυχία γνώρισε με το «ΟΛΑ», όπου έπαιρνε συνεντεύξεις από πρόσωπα της επικαιρότητας, ενώ ενδιάμεσα έπαιζαν χιουμοριστικά αποσπάσματα από άλλες εκπομπές. Ήταν βεβαίως και ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ενώ είχε εργαστεί ακόμα στην ΕΡΤ και στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

Ο Θέμος Αναστασιάδης το τελευταίο διάστημα ζούσε εκτός Ελλάδας, καθώς έδινε την άνιση μάχη με τον καρκίνο και η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πολύ.

Έτσι τον αποχαιρέτησαν στον μιντιακό όμιλό του
Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι εργαζόμενοι στον όμιλο του «Πρώτου Θέματος» αποχαιρετούν τον Θέμο Αναστασιάδη, αναφέροντας τα εξής:

«Με αβάσταχτη οδύνη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της εφημερίδας μας αποχαιρετά τον εμπνευστή, δημιουργό, φίλο, συνάδελφο και πάνω από όλα αδελφό μας Θέμο.

Τον Θέμο μας που δεν θα είναι πια κοντά μας, συμπαραστάτης σε χαρές και λύπες, στήριγμα στα ξενύχτια και τις αγωνίες μας, ενεργά συμμέτοχο και με αδιάλειπτη ψυχική κατάθεση στο κυνήγι της είδησης και της δημοσιογραφικής αποκάλυψης.

Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο εδώ και ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίζοντας θαρραλέα και με αξιοπρέπεια το άδικο χτύπημα της μοίρας ως μαχητής που έδωσε αγώνες σε όλη του τη ζωή.

Άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν σε ηλικία 61 ετών.

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Θέμος σε όλους μας, στην εφημερίδα που ο ίδιος δημιούργησε αλλά κυρίως στην αγαπημένη του οικογένεια. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, ακόμα και τις δυσκολότερες, ήταν παρών στην εφημερίδα, τόσο με τα διεισδυτικά του κείμενα όσο και με τις εμπνευσμένες συμβουλές προς τους συνεργάτες του. Για μας είναι κομμάτι της ζωής μας.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ο άνθρωπος που με ηρεμία, χιούμορ, διεισδυτικότητα, συντροφικότητα, αλληλεγγύη συνόδεψε τις πιο όμορφες στιγμές που σημάδεψαν καθοριστικά τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.
Στο καλό Θέμο. Με συντριβή σε αποχαιρετούμε. Θα σε θυμόμαστε για πάντα».