GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή -24ωρη απεργία εκπαιδευτικών

Την άμεση απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία ζητούν δάσκαλοι...


Την άμεση απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιανουαριου, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 13:00, με πορεία προς τη Βουλή.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Oι εκπαιδευτικοί με κεντρικό σύνθημα «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία» ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματα τους.

ΔΟΕ: 24ωρη απεργία την Παρασκευή
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζοντας των επί σειρά πολλών ετών (και επί όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών της αδιοριστίας) αγώνα της διεκδίκησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, έχοντας δημοσιοποιήσει και καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας την πρότασή της – απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης, για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Με αίτημα την άμεση απόσυρση του σχεδίου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, αποφασίζουμε σειρά κινητοποιήσεων:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε. και την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στη 1:00 μ.μ και πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.

Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. όλης της χώρας από Τρίτη 8/1 μέχρι και Παρασκευή 11/1/2019, με αντικείμενο την πρόταση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μετά τις 11 Ιανουαρίου 2019 (τουλάχιστο 48ωρη απεργία, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες κλπ.).

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΟΛΜΕ: Τριώρη στάση εργασίας την Παρασκευή
Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα να οργανώσει δράσεις ενάντια στο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας.

Πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους καθηγητές. Επιβάλλεται να γνωστοποιήσουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία την αντίθεσή μας στο νέο σύστημα διορισμών των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και τη χρόνια εκμετάλλευση των αναπληρωτών.

Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ της ΟΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη:
  • Την αντίθεση του κλάδου στο νέο σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας και τη θέση του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για το ζήτημα, αποφάσισε τα εξής:
  • Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στο σύστημα διορισμών από Δευτέρα 7/1/2019 έως Παρασκευή 11/1/2019.
  • Την Δευτέρα πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας ώρα 12.00 από κοινού με την Δ.Ο.Ε.
  • Την Παρασκευή 11/1/2019 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ της χώρας.
  • Την Παρασκευή 11/1/2019 πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό από κοινού με την Δ.Ο.Ε.
  • Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς με βάση τις θέσεις του κλάδου θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.