GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



2,3, 9 και 10 Φεβρουαρίου, το 31ο Ατομικό και 17ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών & Μαθητριών 2019

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης ενημερώνει ότι το «31o Ατομικό και 17Ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-τριων 2019 – Προκριματι...


Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης ενημερώνει ότι το «31o Ατομικό και 17Ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-τριων 2019 – Προκριματικοί Αγώνες Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης» θα διεξαχθούν ανά ηλικιακή κατηγορία στην αίθουσα του Συλλόγου, στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο (Θύρα 4), το Σάββατο 02, Κυριακή 03, Σάββατο 09 και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες Αθλοπαιδιάς) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).

Στο Ατομικό Πρωτάθλημα οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων θα αγωνισθούν κατά τάξεις για την ανάδειξη των πρωταθλητών κάθε τάξης, ενώ των Λυκείων όλοι μαζί για την ανάδειξη του πρωταθλητή των Λυκείων.

Στο Ομαδικό μπορεί να συμμετάσχει μια έως δύο τετραμελείς ομάδες από κάθε σχολείο και θα αγωνιστούν σε τρεις ομίλους( Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της κάθε κατηγορίας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα προκριθούν συνολικά 55 μαθητές-τριες στο Ατομικό και 5 ομάδες Δημοτικών Σχολείων και 3 Γυμνασίων στο Ομαδικό, για να συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ και Σερρών, που φέτος θα διεξαχθούν στην Ξάνθη στο ξενοδοχείο ΄΄Elisso Xenia Hotel Du Nord΄΄ την 23η και 24η Μαρτίου 2019.

Για τις ομάδες των Λυκείων προβλέπεται ελεύθερη συμμετοχή στους Ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και Σερρών, αλλά και στην τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την 20/04/2019 στην Αθήνα.

Τέλος ενημερώνει πως η αποστολή των καταστάσεων συμμετεχόντων μαθητών, στον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης μέσω e–mail, πρέπει να γίνει έως και την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.