GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


18 -19 Ιανουαρίου το αναπτυξιακό συνέδριο “Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αύριο”

Ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο “Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αύριο” , το οποίο διοργαν...

Ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο “Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αύριο” , το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Στόχος του συνεδρίου, να αναδείξει τους σύγχρονους προβληματισμούς, προκλήσεις, σχεδιασμούς και πρακτικές για το μέλλον του Δήμου.

Στο συνέδριο, Θα υπάρξουν εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από όλη την Ελλάδα και θα ακολουθήσει ένας ανοιχτός διάλογος και στοχασμός για τον χωρικό σχεδιασμό, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, το κοινωνικό κεφάλαιο, τις τοποκεντρικές πολιτικές και την αειφόρο τοπική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε πως αυτές οι δύο μέρες, “είναι ένα απαύγασμα κρίσης και δύναμης να σκεφτούμε ότι δημιουργούμε πραγματικά το Δήμο του αύριο, και όλες οι Δημοτικές Αρχές από τώρα, και για τα επόμενα 50 χρόνια, θα πατάνε πάνω εδώ ακριβώς και ότι διαφορετικό γίνεται, θα προκύπτει ως αντανάκλαση ή ως λοξοδρόμηση μέσα από τον κεντρικό κορμό ο οποίος θα διαμορφωθεί στο διήμερο συνέδριο” .

Παράλληλα κάλεσε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στο συνέδριο, το οποίο όπως είπε σχεδιάζεται εδώ και 8 μήνες.

Παρών στο συνέδριο θα είναι και αντιπροσωπεία του Δήμου Le Plessis Robinson των Παρισίων, καθώς και επιστημονική ομάδα η οποία συνετέλεσε στην ανάπλαση του εν λόγω δήμου, με στόχο να βοηθήσουν στον σχεδιασμό του Δήμου του αύριο.

“Είμαι πολύ περήφανος, για όλους τους συνεργάτες μου οι οποίοι, ενεπλάκησαν, όλες οι διευθύνσεις, όλες οι αντιδημαρχίες όλα τα νομικά πρόσωπα προκειμένου να γνωρίσουμε αυτό το πρόγραμμα”

Τόνισε δε, πως “Κάποιοι να μη τολμήσουν να πουν πως πρόκειται περί ενός προεκλογικού πυροτεχνήματος. Εάν το πουν, θα έχουν κάνει ζημιά στον ίδιο τον Δήμο, στον ίδιο τους τον εαυτό. Προσκαλώ και καλώ όλες τις δυνάμεις του διευρυμένου Δήμου της Αλεξανδρούπολης, να έρθουν και μαζί, να ζήσουμε αυτό το πανηγύρι των καινούριων πραγμάτων που θα ανακοινωθούν, μέσα από τις επιστημονικές διαλέξεις, να καθίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, ώστε με μπούσουλα συγκεκριμένο να δημιουργήσουμε ένα Δήμο Αλεξανδρούπολης ο οποίος θα είναι μοναδικός“.