GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΨΗΦΙΣΜΑ 16 ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Για τη Μακεδονία

Οι σύλλογοι:


Οι σύλλογοι:

Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, Ενωμένη Ρωμιοσύνη, Ποντίων, Μικρασιατών, Εβριτών, Κυπρίων, Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών, Κρητική Αδελφότητα, Χριστιανική Ένωση «Τίμιος Πρόδρομος», Συνταξιούχων του Δημοσίου, Σαρακατσαναίων, Πελοποννησίων, Τριτέκνων, Πολυτέκνων, Εφέδρων Αξιωματικών και Τραντέλλενων

Μετά την έγκριση του προσυμφώνου που υπογράφηκε με την π.Γ.Δ.Μ. από τη Βουλή των Σκοπίων, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και συμπαράταξη μας στην προσπάθεια και στο δίκαιο αγώνα που διεξάγει ολόκληρος ο ελληνισμός για την μη έγκριση του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως το είχαμε συζητήσει διεξοδικά τότε που κάναμε και σχετική εκδήλωση στη πόλη της Ξάνθης, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για το συγκεκριμένο προσύμφωνο, καταλήξαμε ότι: όχι μόνο δεν εξυπηρετεί κάποιο από τα εθνικά μας συμφέροντα όπως θα όφειλε, αλλά αντίθετα απεμπολεί την εθνική μας κυριαρχία, προσβάλλει την Ιστορική μνήμη του Ελληνικού Λαού, την αγάπη του για την Πίστη και την Πατρίδα και ζημιώνει οικονομικά την πατρίδα μας, αφού με αυτό το προσύμφωνο δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε πολύ σύντομα, καταστροφικές και ανθελληνικές πολιτικές.

Αρνούμαστε λοιπόν να δεχτούμε λύση που να συμπεριλαμβάνει στο όνομα των Σκοπίων τον όρο Μακεδονία, που δεν θα σέβεται την ιστορία, τις θυσίες των μακεδονομάχων και που δεν θα αποκλείει τις αλυτρωτικές βλέψεις και επιδιώξεις συγκεκριμένων κύκλων εντός και εκτός Σκοπίων.

Ζητάμε από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου όλων των κομμάτων, να αρθούν στο ύψος που απαιτεί η ιστορική αλήθεια και το συμφέρον της χώρας και να πράξουν το καθήκον τους, καταψηφίζοντας το σχετικό Πρωτόκολλο όταν έλθει ενώπιον τους, όπως προστάζει και το άρθρο 28 του Συντάγματος.

Εμείς θα αγωνιστούμε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του βασικού αιτήματος του Ελληνικού λαού, για τη διενέργεια δεσμευτικού δημοψηφίσματος, όπως ορίζει το άρθρο 44 του Συντάγματος, με το ερώτημα της αποδοχής ή απόρριψης του συγκεκριμένου προσυμφώνου.