GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καλλιάνος: Οι 14 περιοχές της Ελλάδας που θα έχουν πρόβλημα με τον καιρό

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από απόψε το βράδυ, με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και ...


Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από απόψε το βράδυ, με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

«Παρακαλώ θερμά να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, ο οποίος παραθέτει έναν χάρτη, στον οποίο «μπορείτε να διακρίνετε τις περιοχές χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια του διημέρου Πέμπτης και Παρασκευής. Όπως ξεκάθαρα βλέπετε, από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα (έως και τη Θράκη) θα χιονίζει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινά τμήματα».

Επίσης, ο Γιάννης Καλλιάνος απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους τους φορείς», προκειμένου «ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος από απόψε τα μεσάνυχτα (και στη συνέχεια) και αρχικά στη βόρεια Ελλάδα που θα εισέλθουν οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες».

Οι «περιοχές SOS», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, είναι:
«Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα) στις μετακινήσεις των οδηγών αναμένονται στους εξής παρακάτω νομούς:
  1. Φωκίδας
  2. Ευρυτανίας
  3. Φθιώτιδας
  4. Τρικάλων
  5. Καρδίτσας
  6. Λάρισας
  7. Μαγνησίας
  8. Βοιωτίας (κυρίως στις βόρειες περιοχές)
  9. Πιερίας
  10. Ημαθίας
  11. Σερρών
  12. Δράμας
  13. Ροδόπης
  14. Έβρου

Προφανώς και με την έλευση της κακοκαιρίας (από σήμερα τα μεσάνυχτα) θα εκδηλώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, όμως τονίζω ότι πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στους νομούς που προανέφερα».

Επίσης, ο Γιάννης Καλλιάνος συστήνει στα ορεινά να κινούνται όλοι με αλυσίδες, «αφού ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές οι χιονοπτώσεις και επομένως πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, φανταστείτε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί προφανώς οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αλυσίδες, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές».