GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλ. Τσίπρας: «Από την 1η Φεβρουαρίου αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μηνιαίως και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών»

Την αύξηση από την 1η Φεβρουαρίου του κατώτατου μισθού κατά 11%, στα 650 ευρώ μηνιαίως, και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για ...


Την αύξηση από την 1η Φεβρουαρίου του κατώτατου μισθού κατά 11%, στα 650 ευρώ μηνιαίως, και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η κυβέρνηση προχωρά σε «μία εμβληματική για τον κόσμο της εργασίας πρωτοβουλία. Μία αύξηση που θα τονώσει και την πραγματική οικονομία».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η συνεδρίαση αυτή του υπουργικού συμβουλίου είναι ιστορική, γιατί είναι η πρώτη μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση στο τέλος της συνταγματικής της θητείας το φθινόπωρο του 2019», υπογράμμισε.

Έκδοση 5ετούς ομολόγου
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως εκκίνησε και η διαδικασία έκδοσης 5ετους ομολόγου, σημειώνοντας πως αυτό το γεγονός κατεδαφίζει άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος. «Δεν αντιμετωπίζουμε επικοινωνιακά αυτό το θέμα αλλά με σοβαρότητα. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά με προσανατολισμό το όραμά μας που είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Στόχος τον Οκτώβριο του 2019 οι πολίτες να συγκρίνουν και να κρίνουν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Και όλοι βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Στόχος μας να αφήσουμε πίσω την κρίση και τις αιτίες που τη δημιούργησε. Να κάνουμε τη χώρα πρωταγωνίστρια στην περιοχή», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας πως αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια εποχή φιλίας και ευημερίας και την ήττα των εθνικισμών.

«Με σειρά νομοθετημάτων και τη σκληρή δουλειά του ΣΕΠΕ αντιμετωπίσαμε τη μαύρη εργασία και τη μειώσαμε από το 20% στο 9%. Μπορούμε να μετατρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα που παραλάβαμε σε μία κατάσταση κανονικότητας.

Έχουμε επαναφέρει το καθεστώς προστασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, κάτι που έχει οδηγήσει σε αυξήσεις μισθών σε 100.000 εργαζόμενους και η τρίτη επιτυχία αφορά τη μείωση της ανεργίας από το 27% το 2014, στο 18,3% σήμερα που αντιστοιχεί σε δημιουργία 350.000 θέσεων από τη στιγμή που παραλάβαμε», υπογράμμισε.