GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πότε ξεκινάει η πληρωμή των αναδρομικών για τα ειδικά μισθολόγια… Οι πιθανές ημερομηνίες

Οι πιθανές ημερομηνίες.

Οι πιθανές ημερομηνίες.

Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινούν οι πληρωμές για τα αναδρομικά.

Συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά σε περίπου 115.000 αποστράτους και άλλους συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων.

Όπως ξεκαθαρίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), το χρηματικό ποσό των αναδρομικών θα καταβληθεί εφάπαξ, όπως εφάπαξ θα είναι και η φορολόγηση, με τις κρατήσεις να περιορίζονται σε 20%. Το συνολικό κονδύλι που θα διανεμηθεί φτάνει στα 233,1 εκατ. ευρώ (425 εκατ. ευρώ μεικτά).

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο αναμένεται τα αναδρομικά θα δοθούν στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου την ίδια ημέρα με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2019, η οποία προπληρώνεται, αλλά θα πρόκειται για δύο ξεχωριστά κονδύλια.

Συνταξιούχοι γιατροί του ΕΣΥ, γιατροί δημόσιας υγείας ΕΣΥ, επικουρικοί κ.λπ. Θα λάβουν αναδρομικά 18 μηνών, με αναφορά στο χρονικό διάστημα από 13/11/2014 έως 12/5/2016.

Συνταξιούχοι καθηγητές-μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ και ΕΔΙΠ των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, εκπαιδευτικό προσωπικό και ΕΔΙΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, μέλη ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ, μέλη Διδακτικού και Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΑ, ερευνητές και ΕΛΕ των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και τεχνολογικών φορέων, καθώς και των ερευνητικών κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Θα λάβουν αναδρομικά 16,5 μηνών, για το διάστημα από 1/1/2015 έως 12/5/2016.

Συνταξιούχοι πρ. μόνιμο καλλιτεχνικό προσωπικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Θα λάβουν αναδρομικά 16,5 μηνών, με αναφορά στο χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 12/5/2016.

Συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί και πρ. μέλη του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ. Θα λάβουν αναδρομικά 23 μηνών, με αναφορά στο χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως και 30/6/2014. Δικαίωμα στα αναδρομικά έχουν και οι κληρονόμοι της σύνταξης, σε περίπτωση που ο συνταξιούχος έχει πεθάνει.

Σημειώνεται ότι κλείδωσε η ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών στους εν ενεργεία ένστολους των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Η εκταμίευση του χρηματικού ποσού στο δικαιούμενο αστυνομικό προσωπικό θα γίνει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.