GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φωτογραφική ημερίδα με θέμα: “ΠΟΡΤΡΕΤΟ” στην Αλεξανδρούπολη

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνει φωτογραφική ημερίδα με θέμα: “ΠΟΡΤΡΕΤΟ” η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρ...


Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνει φωτογραφική ημερίδα με θέμα: “ΠΟΡΤΡΕΤΟ” η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30 μ.μ. στο Νομαρχείο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και η είσοδος ελεύθερη.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Ηρακλής Παπαϊωάννου (Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης), ο Χάρης Κακαρούχας (Φωτογράφος) και ο Ανδρέας Τσονίδης (Ψυχοθεραπευτής & Φωτογράφος).

Το πορτρέτο ή καλύτερα προσωπογραφία, ξεκινάει με το αίσθημα ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο όλων. Η τέχνη του πορτρέτου αποδόθηκε και ερμηνεύτηκε στον εκάστοτε πολιτισμό διαφορετικά. Οι αρχαίοι πολιτισμοί μέχρι και την αναγέννηση το αντιμετωπίζουν με ένα συμβολικό χαρακτήρα μιας και απεικονίζει το θείο και της εκδηλώσεις του. Στη συνέχεια αρχίζει το πρόσωπο να παίζει το εργαλείο εξερεύνησης του ίδιου του καλλιτέχνη μέχρι που στις ημέρες μας ο καλλιτέχνης στρέφεται στον εαυτό του ως το απόλυτο σύμβολο και η προσωπογραφία γίνεται “Selfie”. Το πορτρέτο παραμένει πάντα από τα δυνατότερα θέματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες και ειδικά τους φωτογράφους.

Η φωτογραφία ως το κύριο εργαλείο της νέας εποχής βοηθά τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έναν κόσμο που τις περισσότερες φορές είναι η αυτό – εξερεύνηση του εαυτού τους και η ανακάλυψη της δικής τους ταυτότητας.

Ημερομηνία: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα προσέλευσης: 17:30 μ.μ.

Τοποθεσία: Νομαρχείο, Αλεξανδρούπολης/Αίθουσα Αλέξανδρου Κρητή (Μεγ. Αλέξανδρου & Ψαρών)
Είσοδος: Ελεύθερη