GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έως σήμερα η καταβολή της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την 4η δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ για να μην επιβαρυνθούν με πρόστ...


Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την 4η δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 0,73%

«Μαύρη Παρασκευή» αυτή, αφού χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την 4η δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 0,73%. Η πλήρης εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2018 θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2019, για να μην επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να πληρωθούν στο διάστημα έως το τέλος Ιανουαρίου προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι το οποίο η κυβέρνηση θα το χρησιμοποιήσει για προεκλογικές παροχές της.

Εάν δεν πληρωθεί η δόση εμπρόθεσμα :
  • Υπάρχει επιβάρυνση με την προσαύξηση του 0,73 % επί του ποσού της δόσης.
  • Εάν το συνολικό ποσό των ληξιπροθέσμων ξεπερνούν τα 500 ευρώ για πάνω από έναν μήνα , υπάρχει ο φόβος της λήψης μέτρων που αρχικά είναι η δέσμευση και κατάσχεση των χρημάτων των τραπεζικών λογαριασμών.
  • Αδυναμία λήψης φορολογικής ενημερότητας.
  • Κίνδυνος απώλειας της ρύθμισης των 100 δόσεων.
  • Μετά την 31/1/2019 δεν θα μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ , εάν υπάρχουν οφειλές επί του φόρου.

Οι κατασχέσεις
Προσοχή. Όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτες τις οφειλές τους στην εφορία κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχει πλέον στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η κατάσχεση γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες για χιλιάδες φορολογούμενους ταυτόχρονα.

Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, ακόμη και πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες. Επίσης, μπορούν να κάνουν χρήση των προγραμμάτων έως 12 άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών που προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους.