GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρόσβαση στο φυσικό αέριο αποκτούν έξι πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περι...


Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας του έργου για την κατασκευή νέου δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Με την ένταξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε η Περιφέρεια ΑΜΘ να διαθέσει πόρους ύψους 29.608.416 ευρώ στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ), προκειμένου να κατασκευαστεί το δίκτυο που θα παρέχει φυσικό αέριο σε έξι πόλεις της Περιφέρειας -Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 56.563.974 ευρώ, έχει σκοπό να αυξήσει τη χρήση του φυσικού αερίου στις εμπορικές επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες (υπάρχουν ήδη 150 χιλιόμετρα δικτύου στην Περιφέρεια που εξυπηρετούν τέτοιους καταναλωτές) και να φέρει το φυσικό αέριο στους οικιακούς καταναλωτές, παρέχοντας φθηνή και καθαρή ενέργεια.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα κατασκευαστούν 493 χιλιόμετρα δικτύου και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, με δυνατότητα επέκτασης του δικτύου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

«Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, έξι πόλεις της Περιφέρειάς μας αποκτούν πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να χρησιμοποιούν φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα ανάπτυξης για τον τόπο μας», δήλωσε κατά την υπογραφή της απόφασης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 12:00, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διοργανώσει στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για το έργο, παρουσία φορέων από όλη την Περιφέρεια, στην οποία θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Βασίλης Πιτσινίγκος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Νίκος Κόκκινος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Στεφανία Μωσσέ.