GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκινούν σήμερα οι δηλώσεις Κτηματολογίου στο υπόλοιπο της Ροδόπης

Από σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι δηλώσεις Κτηματολογίου στο υπόλοιπο του νομού Ροδόπης, ήτοι όχι στην Κομοτηνή, αλλά στου...


Από σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι δηλώσεις Κτηματολογίου στο υπόλοιπο του νομού Ροδόπης, ήτοι όχι στην Κομοτηνή, αλλά στους οικισμούς του νομού.

Συγκεκριμένα, από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Μαρτίου θα τρέξει η τρίμηνη προθεσμία υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου στους κάτωθι 35 οικισμούς του νομού Ροδόπης:

Άγιοι Θεόδωροι, Αμαξάδες, Αμάραντα, Αμβροσία, Άρατος, Αρίσβη, Αρριανά, Ασώματοι, Γρατινή, Θρυλόριο, Ίασμος, Ίμερος, Κάλχας, Καρυδιά, Κέχρος, Κόσμιο, Κρωβύλη, Λοφάριο, Μαρώνεια, Μίρανα, Νέα Καλλίστη, Νέα Σάντα, Νέο Σιδηροχώρι, Ξυλαγανή, Οργάνη, Πάνδροσος, Πελαγία, Πολύανθος, Προσκυνητές, Σάλπη, Σάπες, Στρύμη, Σώστης, Φανάρι, Φιλύρα.

Τα βήματα είναι απλά, περιλαμβάνουν αρχικά την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, κατόπιν τον εντοπισμό των ακινήτων και στην συνέχεια της υποβολής της δήλωσης ιδιοκτησίας. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις σε προβλεπόμενες προθεσμίες που θα ανακοινωθούν, θα περιέλθουν στο ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η διαδικασία υποβολής μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο Κτηματογράφησης Υψηλάντου 3 στην Κομοτηνή. Όσον αφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, άξιο αναφοράς είναι πως από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου επίσης, θα τεθεί σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα που είναι περισσότερο φιλική στον χρήση, διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω των κωδικών taxisnet, παρέχει πολλούς τρόπους για τον προσδιορισμό της θέσης ιδιοκτησίας καθώς ο εντοπισμός είναι πλέον υποχρεωτικός, δίνει την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εγγράφων διαφόρων τύπων καθώς καταργείται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των εγγράφων.

Διονύσης Βοργιάς