GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΕΕΛΠΝΟ: Στη "σέντρα" Γεωργιάδης, Λοβέρδος και Αβραμόπουλος

Στην δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.


Στην δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στις άμεσες και έμμεσες ευθύνες του Αδ. Γεωργιάδη, τόσο στην περίοδο που ήταν Υπουργός Υγείας όσο και στην περίοδο που δεν ήταν Υπουργός με υπόνοιες, όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, για δική του ηθική αυτουργία σε διαπιστωμένες πράξεις όπως κατάρτιση και χρήση πλαστού εγγράφου, ψευδορκία κλπ

Εκτός αυτού όμως στο κεφάλαιο των συμπερασμάτων περιλαμβάνονται και άλλες 7 τουλάχιστον κατηγορίες προβληματικών ενεργειών των διοικήσεων ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις οποίες, μάλιστα, διατυπώνονται ευθύνες για ηθική αυτουργία τόσο από τον Άδωνη Γεωργιάδη όσο και από άλλους υπουργούς όπως για παράδειγμα τον Αβραμόπουλο και το Λοβέρδο.

Τα κεφάλαια αυτά είναι :
- Το δάνειο των 225.000.000 €
- Η σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ
- Η αγορά θερμικών καμερών
- Η χαριστική, όπως χαρακτηρίζεται, σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών,
- Η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής,
- Ο αντικαρκινικός έρανος,
- Η αγορά του κτηρίου.
- Η διαφημιστική δαπάνη

Επίσης στο στόχαστρο βρίσκεται και η ανάγκη να διερευνηθεί περαιτέρω το έλλειμμα των 89.000.000 €, το οποίο εντοπίστηκε από τους πραγματογνώμονες που είχε ορίσει η εξεταστική επιτροπή και το οποίο ονομάστηκε «αρνητική διαφορά» χωρίς να έχει μέχρι στιγμής καταστεί δυνατόν να εξηγηθεί επαρκώς.

Στο τέλος του πορίσματος επισημαίνεται με χαρακτηριστική βεβαιότητα, ότι « το σύνολο των νομικών σκέψεων όλα τα επί μέρους υποκεφάλαια και οι νομικές σκέψεις μαζί με το αποδεικτικό υλικό που συνέλεξε η Επιτροπή (έγγραφα, εκθέσεις και πορίσματα, μαρτυρικές καταθέσεις) θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη. 

Η Δικαιοσύνη, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις «επαρκείς (αποχρώσες) ενδείξεις», και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες».