GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σύσκεψη παραγωγικών φορέων του Έβρου με το ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου σύσκεψη μεταξύ τοπικών παραγωγικών φορέων και του...


Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου σύσκεψη μεταξύ τοπικών παραγωγικών φορέων και του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού ((Πα.Δ.Ε.Ε.). Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο νομό Έβρου της Πα.Δ.Ε.Ε., μετά από πρόσκληση του βουλευτή Έβρου της ΝΔ, κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοικητική Επιτροπή και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Εμπορικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Έβρου, Αθανάσιος Μπέλλας, ο γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών, Βιοτεχνιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, Παύλος Μιχαηλίδης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου, Ανδρέας Στεργιούδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αλεξανδρούπολης, Θεόδωρος Παύλου, ενώ το ΤΕΕ Θράκης και τον Σύλλογο Οικονομολόγων και Ελευθέρων Επαγγελματιών Έβρου εκπροσώπησαν ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Γκουλιαμτζής αντίστοιχα.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου επισήμανε τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την τοπική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα και τόνισε την ευκαιρία που διανοίγεται για εξαγωγές σε νέες αγορές μέσω της συνεργασίας με την Πα.Δ.Ε.Ε. Παράλληλα σημείωσε την ανάγκη για σοβαρές επενδύσεις που χρειάζεται η περιοχή στον τουριστικό και ενεργειακό τομέα, επενδύσεις που, με την σειρά τους, θα σταματήσουν την φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χαίρει ο νομός Έβρου και η ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του προεδρείου της Πα.Δ.Ε.Ε. σημείωσαν πως χρειάζεται η χάραξη μιας στρατηγικής με ορίζοντα δεκαετίας για την περιοχή στο τουριστικό κομμάτι, ενώ δεσμεύτηκαν πως θα μεταφέρουν τα αιτήματα και τα προβλήματα που τους επισημάνθηκαν από τους παραγωγικούς φορείς στις επακόλουθες συναντήσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση. Κοινή συνισταμένη της σύσκεψης ήταν η έναρξη μιας στενότερης διασύνδεσης του νομού Έβρου με τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού και της ελληνικής ομογένειας γενικότερα.