GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γιώργος Γιανκανίδης ένας πρωταθλητής κόσμου στο Τζούντο που κάνει περήφανη την Ξάνθη

Προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκυο.


Προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκυο.

Ο Ξανθιώτης Γιώργος Γιανκανίδης ανήκει στην Ομοσπονδία Τζούντο. Είναι Πρωταθλητής Κόσμου, Βαλκανιονίκης, Διεθνές Τουρνουά και εννοείτε Ελλάδος.

Είναι ένας πρωταθλητής που κάνει γνωστή την Ξάνθη μας στα πέρατα του κόσμου.
Όπως εξομολογείται στην XanthiTimes.gr, με το άθλημα ασχολήθηκε σε ηλικία έξη ετών χωρίς να το ξέρουν οι γονείς του παρασυρμένος από έναν συνομήλικο του. «Πήγαινα στο γυμναστήριο μόνος μου, κρυφά, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς μου» θα πει στην συνέχεια. «Επί έξη μήνες, πήγαινα κρυφά και παρακολουθούσα μαθήματα Τζούντο και ο πατέρας μου το έμαθε τυχαία λόγω του προπονητή μου που βρεθήκανε μαζί σε μία δεξίωση. Ο προπονητής μου ρώτησε τον πατέρα μου τι τον έχεις τον Γιώργο Γιανκανίδη που είναι αθλητής μου και έχετε το ίδιο επίθετο»;

Έτσι βγήκε πλέον στην επιφάνεια, με την στήριξη των γονιών του, η αγάπη του Γιώργου για το Τζούντο που του έδωσε στον τάπητα αυτήν την λαμπερή πορεία.

Πώς νοιώθει ο Γιώργος Γιανκανίδης με όλους αυτούς τους τίτλους που συγκέντρωσε αγωνιζόμενος στο ταπί;
Γιώργος Γιανκανίδης: Είμαι περήφανος γιατί γνωρίζω ότι όλοι οι αθλητές που κουράζονται και τα δίνουν όλα στις προπονήσεις θέλουν να πετύχουν και να επιβραβευτούν. Όμως, όταν πετυχαίνεις και βλέπεις όλον αυτόν τον κόσμο γύρω σου να σε αγαπάει και να χαίρεται και αυτός το ίδιο με σένα, τότε λες άξιζε ο κόπος να στερηθώ τόσα πράγματα από τον χρόνο μου λόγω της εξαντλητικής προπόνησης. Δηλαδή, για να σου δώσω να καταλάβεις, όταν κάνεις αφοσιωμένος προπόνηση 7 και 8 ώρες την ημέρα, πρωί μεσημέρι και βράδυ στερείσαι όλα όσα οι νέοι άνθρωποι κάνουν. Ξενύχτια και διασκεδάσεις σβήνουν. Η ζωή με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται και προχωράς και κάνεις πράγματα που πρέπει.

Τι σημαίνει τζούντο;
Γ. Γιανακανίδης: Τζούντο σημαίνει ο δρόμος της ευγένειας. Πατρίδα του είναι η Ιαπωνία και δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις ούτε επίθεση ούτε άμυνα. Είναι ένας απόλυτος συνδυασμούς μυαλού και φυσικής κατάστασης που επιτρέπει στον γνώστη να το χρησιμοποιήσει για επίθεση και άμυνα. Δεν είναι βάρβαρο άθλημα και ούτε τεχνική για πολέμους.

Το τζούντο δίνει την δυνατότητα αυτοπροστασίας σε κάποιους που δεν θέλουν να γίνουν πρωταθλητές.
Γ. Γιανκανίδης: Άλλο το θέμα του Πρωταθλητισμού και άλλο το θέμα της αυτοάμυνας, της φυσικής κατάστασης και υγείας. Το πρώτο πρέπει κανείς να το ξεκινήσει από πολύ μικρός. Το δεύτερο δεν έχει σχέση με την ηλικία. Ναι ανεξάρτητα από την ηλικία μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το τζούντο για αυτοπροστασία και φυσική υγεία. Το τζούντο είναι αυτοπεποίθηση, τεχνική και αυτοάμυνα, χωρίς να κινδυνεύεις να τραυματισθείς κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης που δεν είναι απαραίτητο να γίνεται τόσο εντατικά όσο ο πρωταθλητισμός αλλά πρέπει να είναι συστηματική.

Στην συνέχεια ο Γ. Γιανκανίδης αναφέρει ότι προπονείτε μόνος του διότι ανήκει στην Ομοσπονδία και στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΟΝΑ στην Αργυρούπολη με πρόεδρο τον Μάγια τον Κωσταντίνο και προπονήτρια του είναι η Μαρία Καραγιανοπούλου, πέμπτη Ολυμπιονίκης στο Τζούντο το 2004. Ο χώρος προπόνησης είναι το γήπεδο για το πρωινό τρέξιμο και στα γυμναστήρια ΠΡΩΤΥΠΟ και GYM 95.

Τα επόμενα βήματα του παγκόσμιου πρωταθλητή Γ. Γιανκανίδη, που όπως λέει θέλει να κάνει υπερήφανη την οικογένεια του και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και τον αγαπάνε είναι στις 22 Δεκεμβρίου που έχει Πανελλήνιους αγώνες στην Βέροια και από εκεί και πέρα πάει για προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2020 στο Τόκυο.

Τέλος ο Γ. Γιανκανίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Ξανθιώτες επαγγελματίες που στηρίζουν τον αγώνα του που κάνει περήφανη την Ξάνθη και όπως μαθαίνουμε είναι ο Καμπάκης Αριστείδης, ο Λάζαρος Θεοδωρίδης το αθλητικό Πρότυπο Κέντρο, το gym 95 ο Δημοσθένης, τα Φαναράκια, τα Φιλαράκια, το κυβερνείο το Πρεστίζ και ζητούμε συγνώμη που δεν τους θυμόμαστε όλους.