GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Λ. Αυγενάκης:«Μνημονιακόςπροϋπολογισμός, καμουφλαρισμένος σε μια προσπάθεια ωραιοποίησης της σκληρής πραγματικότητας, εν όψει εκλογών»

«Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Κυβέρνηση καταθέτει έναν προϋπολογισμό, που «χτυπά» τα εισοδήματα των μισθωτών, των συνταξιούχων και ...


«Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Κυβέρνηση καταθέτει έναν προϋπολογισμό, που «χτυπά» τα εισοδήματα των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Ουσιαστικά, έναν «μνημονιακό» προϋπολογισμό, που είναι φοροκεντρικός και αντιαναπτυξιακός. Είναι φτιαγμένος κάτω από την αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εξαπατήσει τους Έλληνες φορολογούμενους και όλους εκείνους τους πολίτες που φτωχοποίησε με την πολιτική του»,ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σήμερα, στη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:
  • Ο κ. Τσίπρας, τις προηγούμενες δύο βδομάδες στη Βουλή παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα. Δυστυχώς, η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας.
  • Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι επιβάρυνε όλους Έλληνες με πάρα πολλούς φόρους και εισφορές για να έρθει τώρα να δώσει πίσω σε λίγους, μόνο λίγα από τα πολλά που τους έχει πάρει.
  • Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας. Έχει, όμως, πάρα πολλούς λόγους να απολογείται για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδος.
  • Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τα αιματοβαμμένα -όπως τα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση- πλεονάσματα.
  • Βέβαια, αποκρύπτει ότι τα πλεονάσματα αυτά οφείλονται στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στις κατασχέσεις, στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, στην εσωτερική στάση πληρωμών και στην περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Η πορεία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένα χρονικό πολιτικής εξαπάτησης, οικονομικής και κοινωνικής καθήλωσης και θεσμικού κατήφορου για τη χώρα.
  • Δυστυχώς, αυτό είναι το αποτύπωμα των τεσσάρων χρόνων της Κυβέρνησης. Μόνοι ωφελημένοι τα κομματικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βολεύτηκαν και το σύστημα διαπλοκής που τους στηρίζει.
  • Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό γιατί, ενώ ο ίδιος διαβεβαίωνε για «καθαρή έξοδο στις αγορές» από τον Αύγουστο, η χώρα βρίσκεται σταθερά, ακόμη και σήμερα, 100 μέρες μετά, όπως είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός, σε αδυναμία να δανειστεί.
  • Ο προϋπολογισμός είναι μνημονιακός, είναι αντι-αναπτυξιακός, είναι καταρτισμένος σε περιβάλλον αφαίμαξης της οικονομίας και είναι καμουφλαρισμένος με μια προσπάθεια ωραιοποίησης της σκληρής πραγματικότητας, εν όψει των επικείμενων εκλογών.
  • Η χώρα δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση που κρατά την οικονομία καθηλωμένη και ξεζουμίζει τους πολίτες επί 4 χρόνια για να μοιράσει κάποια δώρα προεκλογικά.
  • Η χώρα έχει ανάγκη μια κυβέρνηση με σχέδιο που θα απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας και θα πάει τη χώρα μπροστά με βιώσιμο τρόπο. Η ΝΔ έχει αυτό το σχέδιο.