GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυξάνονται καθημερινά οι εισροές μεταναστών δια θαλάσσης

Ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες είναι οι συνθήκες στο ΤΟΛ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπου πλέον σχεδόν καθημερινά φιλοξενούνται, ...

Ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες είναι οι συνθήκες στο ΤΟΛ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπου πλέον σχεδόν καθημερινά φιλοξενούνται, έστω και προσωρινά, οι παράτυποι μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα δια της θαλάσσης.

Ο ΟΛΑ, κάνει ότι μπορεί προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί, και δη, τα μικρά παιδιά, να μην κρυώνουν, και έτσι από της (11/12), προέβη στην προμήθεια 2 θερμαντικών σωμάτων, τα οποία βέβαια είναι χρήσιμα και για το προσωπικό το οποίο εργάζεται στο ΤΟΛ κατά την καταγραφή των μεταναστών.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας, επεσήμανε πως, ο οργανισμός, έχει στην διάθεσή του, αρκετά υλικά πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, κουβέρτες κ.α., ωστόσο αυτά δεν θα επαρκούν εάν συνεχιστεί η άυξηση των εισροών των μεταναστών. Έτσι, όποιος επιθυμει, μπορεί ασφαλώς, να προσφέρει οτιδήποτε του περισσεύει, και το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς, τις πρώτες ώρες.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ολοένα και αυξανόμενη εισροή μεταναστών, με το προσωπικό του Λιμενικού να δίνει μάχη καθημερινά, έστω και με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει.

Μάλιστα, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των Λιμενικών Θράκης, Σάκης Ζησίδης ενδεχομένως να έρθει ακόμα ένα σκάφος το οποίο θα περιπολεί στην περιοχή. “Πλέον το θέμα μας είναι που θα πηγαίνουν οι μετανάστες, καθώς τα κέντρα κράτησης είναι οριακά γεμάτα.αυτή τη στιγμή.” πρόσθεσε.