GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γεώργιος Καΐσας: Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τον Έβρο

Ύστερα και από την απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ερώτηση που απευθύναμε στην Βουλή σχετικά με την «Πορεία υλοπ...


Ύστερα και από την απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ερώτηση που απευθύναμε στην Βουλή σχετικά με την «Πορεία υλοποίησης του ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης για τον Έβρο» επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι φόβοι μας για τις ευθύνες και την ανεπάρκεια της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ενώ δόθηκε η δυνατότητα στην Περιφέρεια με το ειδικό πρόγραμμα να θωρακίσει αντιπλημμυρικά τον Έβρο, αυτή όχι μόνο δεν ενέταξε σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα αλλά ούτε καν μπόρεσε να υλοποιήσει και τα έργα που ενέκρινε.

Συγκεκριμένα, από τα 26.356.780 ευρώ, απορρόφησε 3.458.000 το 2017 και μόλις 34.580 ευρώ έως τον Οκτώβριο του 2018!

Προφανώς η αντιπλημμυρική προστασία δεν ήταν στις προτεραιότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά τον σχεδιασμό του ειδικού προγράμματος με αποτέλεσμα να είμαστε στο «ίδιο έργο θεατές» για ακόμη μια φορά, φτάνοντας στο τέλος του 2018 να συζητάμε για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν την Άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ προτιμά να μπαλώνει παρά να θωρακίζει.
Αυτή η πολιτική που οδηγεί σε ζημιές εκατομμυρίων σχεδόν κάθε χρόνο με καταστροφές στις περιουσίες των συμπολιτών μας, στις υποδομές, στους δρόμους και στην αγροτική παραγωγή πρέπει επιτέλους να σταματήσει και να αξιοποιηθούν οι πόροι που διαθέτει η κυβέρνηση για σοβαρό σχεδιασμό έργων που θα θωρακίσουν τον νομό και θα του εξασφαλίσουν μόνιμη αντιπλημμυρική προστασία.

Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ