GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνταγή για “Μπάμπου”

Το παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων για τους κατοίκους της Θράκης και κυρίως του Έβρου είναι η “Μπάμπου”, όπως τουλάχιστον τη λέει...


Το παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων για τους κατοίκους της Θράκης και κυρίως του Έβρου είναι η “Μπάμπου”, όπως τουλάχιστον τη λέει η μαμά μου που κατάγεται από το Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδος.

Κάθε χρόνο επιμένει να φτιάχνει απίστευτες ποσότητες, του αγαπημένου αυτού εδέσματος για όλη την οικογένεια και τα τελευταία χρόνια συμμετέχω κι εγώ στην παρασκευή του, για να μάθω τα μυστικά και να συνεχίσω την παράδοση.

Θα σας δώσω λοιπόν τη συνταγή της μαμάς μου, που την έχει πάρει από τη γιαγιά μου και σας υπόσχομαι ότι θα σας αρέσει πολύ!

Υλικά για 10 άτομα:

3 κιλά χοιρινό κιμά (χοντροκομμένο)
2 κιλά μοσχαρίσιο κιμά (χοντροκομμένο)
1/2 κιλό συκώτι χοιρινό (ψιλοκομμένο)
1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζάνι ρύζι
2 πράσα
3 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι κύμινο
και φυσικά πολλά έντερα καθαρισμένα πολύ καλά!


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη, και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό.

Γεμίζουμε τα έντερα με το υλικό μας, αφήνοντας χώρο για να φουσκώσει το ρύζι και δένουμε κομμάτια – κομμάτια τα έντερα μπρος και πίσω.

Τα βράζουμε για λίγο (μισή ώρα περίπου) σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο αλάτι και λεμόνι και μετά τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα του φούρνου για να κοκκινίσουν.

Κάποιοι προτιμάνε να τρώνε τη Μπάμπου με το ζουμάκι της και αυγολέμονο μετά το βράσιμο στην κατσαρόλα. Εμείς προτιμάμε να την ψήνουμε και λίγο στο φούρνο για να γίνεται πιο ελαφριά.


Καλή επιτυχία!