GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η έναρξη του εορταστικού ωραρίου συνέπεσε με τη διανομή του επιδόματος… Αισιοδοξία από τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης, ότι ένα μέρος του κοινωνικού μερίσματος θα πάει στην τοπική αγορά

-Προαιρετική η λειτουργία της αγοράς αυτή την Κυριακή.


-Προαιρετική η λειτουργία της αγοράς αυτή την Κυριακή.

Ευθύμης Μίλκογλου:
«Θεωρώ, ότι το μεγαλύτερο μέρος θα αξιοποιηθεί για την αγορά τροφίμων. Από εκεί και πέρα, ότι περισσέψει θα πάει και σε άλλα πράγματα…»

Ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της τοπικής αγοράς, το οποίο σημειωτέον συνέπεσε με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον αισιοδοξία στους εμπόρους της Ξάνθης, ότι κάποια από αυτά τα χρήματα θα «πέσουν» και στα δικά τους ταμεία.

Ειδικότερα, γεμάτη κόσμο και κοσμάκη ήταν το απόγευμα της Πέμπτης η αγορά της Ξάνθης, δηλαδή μια εικόνα ασυνήθιστη για τα δεδομένα της πόλης μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Η εξήγηση βέβαια ήταν πολύ απλή, το κοινωνικό μέρισμα που μπήκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι με τη σειρά τους στήθηκαν έξω από τις τράπεζες σε τεράστιες ουρές για να το εισπράξουν.

Κάθε είδους οικονομική ενίσχυση προς τους πολίτες, εκ των πραγμάτων, θα αξιοποιηθεί -τουλάχιστον το ένα μέρος της- για αγορές, πέρα δηλαδή από τις οικονομικές υποχρεώσεις, τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν παράλληλα οι δικαιούχοι. Ο εμπορικός ιστός αναμένεται επίσης να δει ένα μέρος αυτών των χρημάτων, ανάλογα με τα προϊόντα που εμπορεύεται. Φερ’ ειπείν, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, μέρος του κοινωνικού μερίσματος θα πάει στα τρόφιμα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το εορταστικό τραπέζι. Από εκεί και πέρα, σειρά έχουν υποχρεώσεις προς τα παιδιά, που παραδοσιακά τέτοια εποχή του χρόνου λαμβάνουν κάποια δώρα από τους γονείς και τους νονούς τους.

«Σίγουρα, ένα μέρος, τουλάχιστον, του κοινωνικού μερίσματος, που ξεκίνησε να μοιράζεται στους δικαιούχους, θα πάει και στην αγορά της Ξάνθης. Σε πρώτη φάση βέβαια, θεωρώ ότι, θα καλυφθούν κάποιες υποχρεώσεις. Από εκεί και πέρα, ότι περισσέψει, θα «πέσει» στην αγορά, κυρίως στην αγορά τροφίμων. Δηλαδή, θα καλυφθούν αρχικά οι βασικότερες ανάγκες και ότι μείνει, ίσως να πάει για αγορά δώρων, όπως ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά…» σχολιάζει, σχετικά, ο κ. Ε. Μίλκογλου.

Αναφορικά, τώρα, με το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι, η αγορά θα κινηθεί, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως, «τέσσερις – πέντε ημέρες τα Χριστούγεννα τα καταστήματα έχουν δουλειά. Συν δύο – τρεις ακόμη ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Ουσιαστικά, μόνον οκτώ ημέρες περίπου από όλες αυτές του εορταστικού ωραρίου κινείται η αγορά…».

Αυτό βέβαια που αγχώνει από τώρα τους εμπόρους της Ξάνθης είναι ο Ιανουάριος, ένας δύσκολος μήνας, όπως διατείνεται και για τους ίδιους, αφού συμπίπτει με πολλές υποχρεώσεις, που θα πρέπει να καλύψουν οι πολίτες. Ενώ, λόγω του γεγονότος ότι, οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα πληρωθούν πιο μπροστά, 20 με 21 Δεκεμβρίου, θα μεσολαβήσει ένα μεγάλο διάστημα, περίπου σαράντα ημερών, χωρίς λεφτά στις «τσέπες» των συνταξιούχων.

Όπως, ωστόσο, συμπληρώνει ο κ. Ε. Μίλκογλου, οι καταστηματάρχες της αγοράς προσπαθούν να φτιάξουν την ψυχολογία τους, στολίζουν ακόμη τις βιτρίνες των καταστημάτων τους και ευελπιστώντας να δουν καλύτερες ημέρες.

Να σημειωθεί τέλος, ότι, αυτή την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, προαιρετική είναι η λειτουργία των καταστημάτων της αγοράς, αν και όπως αναφέρει ο κ. Ε. Μίλκογλου, ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης δεν συμμετέχει σε αυτήν.