GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παραίτηση Λουκμακιά από τη θέση του Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης

– Προσωπικοί οι λόγοι της παραίτησής του.


– Προσωπικοί οι λόγοι της παραίτησής του.

-Την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ
Παραίτηση Λουκμακιά από τη θέση του Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης
«Φεύγω από τη διοίκηση, όχι όμως από το πλευρό των συναδέλφων μου…»

Μετά από πολλά χρόνια στο «τιμόνι» της διοίκησης, ο κ. Αθ. Λουκμακιάς αποχωρεί από την προεδρία του συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Ξάνθης για προσωπικούς λόγους.

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά από τον σύλλογο μετά από πολλές μάχες και αγώνες που έχω δώσει για το καλό της κτηνοτροφίας στην περιοχή…» αναφέρει ο ίδιος, σχολιάζοντας την παραίτησή του. Ενώ, όπως σπεύδει να συμπληρώσει παράλληλα, «παραμένω ωστόσο Αντιπρόεδρος στο ΣΕΚ. Θα συνεχίσω δηλαδή να είμαι δίπλα στους συναδέλφους κτηνοτρόφους. Φεύγω από τη διοίκηση του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης, όχι όμως από το πλευρό τους. Θα στηρίζω και θα καθοδηγώ τη νέα διοίκηση, όποτε και αν χρειαστεί, με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις γνωριμίες μου. Εξάλλου, το γνωρίζουν αυτό και οι συνάδελφοί μου, έχω βοηθήσει αρκετά την κτηνοτροφία της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια που είμαι πρόεδρος. Στις προσωπικές μου επιτυχίες συγκαταλέγονται και τα είκοσι εκατομμύρια που ήρθαν στην Περιφέρεια προς ενίσχυση των κτηνοτρόφων για τις ζωονόσους. Πενήντα ευρώ επιπλέον πήραν οι κτηνοτρόφοι μετά από δικές μου προσπάθειες, επί αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη και επί υπουργίας κ. Μ. Χαρακόπουλου…».

Όπως ομολογεί και ο ίδιος, αποχωρεί από την προεδρία του συλλόγου σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία για την κτηνοτροφία. Είναι ωστόσο πρόθυμος να συνεχίσει τους αγώνες προς όφελος των συναδέλφων του. Εξάλλου, παραδέχεται ο κ. Αθ. Λουκμακιάς, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να αναπτύξει σημαντικές σχέσεις με κρατικούς φορείς όλων των παρατάξεων, γιατί δεν «χωράνε» κομματικές «ταμπέλες», όπως τονίζει, σε υποθέσεις που αφορούν το κοινό καλό, όπως στην περίπτωση του πρωτογενή τομέα, που τόσα χρόνια έχει υπηρετήσει.

«Οι γνωριμίες παίζουν σπουδαίο ρόλο στην διεκδίκηση των αιτημάτων. Έχω αρκετές και θα τις χρησιμοποιήσω εάν χρειαστεί για να βοηθήσω και τη νέα διοίκηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, στους αγώνες που θα κληθεί να δώσει για το καλό των κτηνοτρόφων της περιοχής…» επισημαίνει ο κ. Αθ. Λουκμακιάς.

Τέλος, σε ότι αφορά τη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ στην Περιφέρεια, αυτή πραγματοποιήθηκε παρά το τσουχτερό κρύο το μεσημέρι της Πέμπτης με βασικότερα αιτήματα τα κάτωθι:
  • Άμεση εφαρμογή μέτρων για την κτηνοτροφία.
  • Πάταξη των ελληνοποιήσεων σε όλα τα κτηνοτροφικά προϊόντα και προστασία της ελληνικής παραγωγής.
  • Εφαρμογή της εξόφλησης της παραγωγής εντός 60 ημερών.
  • Εφαρμογή ενίσχυσης μέσω deminimis λόγω των χαμηλών τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα, στους κτηνοτρόφους που παραδίδουν γάλα. Δικαιούχοι της ενίσχυσης πρέπει να είναι και οι πεδινοί κτηνοτρόφοι.
  • Εφαρμογή του ακατάσχετου των ενισχύσεων.
  • Εφαρμογή του ακατάσχετου λογαριασμού των 15.000€ κατά έτος προσαρμοσμένο στον πρωτογενή τομέα.
  • Ένταξη των μετακλητών ποιμένων για την κτηνοτροφία στο εργόσημο και όχι στο ΙΚΑ.
  • Άμεση ακύρωση της μείωσης της αποζημίωσης της κτηνιατρικής υπηρεσίας για τις ζωονόσους και επαναφορά της στα προηγούμενα επίπεδα.
  • Ενεργοποίηση της περιφέρειας και των δήμων της ΑΜΘ για κατασκευή και συντήρηση έργων υποδομής για την κτηνοτροφία.
  • Προσοχή στην υλοποίηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης από την περιφέρεια μέσω των οποίων οι επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά τρεις φορές, ώστε να επέλθει ισορροπία με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
  • Προσοχή στην κύρωση των δασικών χαρτών και στα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν στις επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων.
  • Ενίσχυση μέσω deminimis για τρίτη χρονιά των 85 κτηνοτρόφων της Θάσου που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί.
  • Απαράδεκτη η απόφαση του ΥΠΑΑΤ να μην εντάξει τις πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας στις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα όπως έγινε για τη Θράκη, δημιουργώντας μια περιφέρεια δύο ταχυτήτων.