GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων στις προτεραιότητες του Δήμου Ξάνθης

Στην εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του έργου «CERTOUR II» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 και 28 Νοεμβρίου 2018 στην Καβάλα, τ...


Στην εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του έργου «CERTOUR II» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 και 28 Νοεμβρίου 2018 στην Καβάλα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2014 – 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχαν στελέχη του Δήμου Ξάνθης.

Στο εταιρικό σχήμα του Προγράμματος λαμβάνει μέρος ο Δήμος Ξάνθης μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας (επικεφαλής εταίρος), τον Δήμο Κωστάντζας (Ρουμανία), τη Νομαρχιακή Διοίκηση Χιλής (Sile – Τουρκία) και Οργανισμούς από την Ουκρανία και την Αρμενία.

Το έργο «CERTOUR II», με συνολικό προϋπολογισμό 827.860,00 € και διάρκεια δύο ετών, στοχεύει στη δημιουργία και ανάπτυξη σύγχρονων και εξειδικευμένων εργαλείων διοίκησης, με σκοπό την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων που απασχολούνται σε μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις των συμμετεχόντων από τις πέντε χώρες του προγράμματος (Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία και Αρμενία).

«Ο Δήμος Ξάνθης αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά Προγράμματα επιδιώκει, με αιχμή την καινοτομία και την εφαρμογή νέας επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων. Εμπλουτίζουμε και αναβαθμίζουμε το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν μας και αυξάνουμε κατά συνέπεια την ελκυστικότητα του Δήμου μας σε νέες αγορές όλες τις εποχές του χρόνου», τονίζει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αναφερόμενος στη σημαντικότητα της συγκεκριμένης δράσης.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος μας θα παρουσιάσει στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου της περιοχής μας τη σκοπιμότητα και τους στόχους του προγράμματος. Θα διενεργήσει επίσης, δημόσια πρόσκληση, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιλογή των τουριστικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή των νέων εργαλείων και τεχνικών.