GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θανάσης Κριτσίνης, υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων: Τέλος στον κύκλο των χαμένων … ευκαιριών

ΑΒΔΗΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΒΔΗΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης του υποψηφίου δημάρχου Αβδήρων Θανάση Κριτσίνη «Όλοι μαζί μπορούμε», άνοιξε τα φτερά του στην κούρσα διαδοχής του δήμου Αβδήρων, παρουσία πλήθους κόσμου στο κέντρο πολιτισμού της Γενησέας το απόγευμα της Παρασκευής. Ο ίδιος με αφορμή τον τίτλο του συνδυασμού του, κάλεσε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια γιατί όπως τόνισε, μόνο «όλοι μαζί μπορούμε».

Με την φράση ο «Δήμος Αβδήρων είναι ένας ζωντανός μύθος που διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του πλανήτη» και με την στήριξη των νέων επιστημόνων του δήμου, δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει τον Ιστορικό, Πολιτιστικό, Θρησκευτικό, φυσιολατρικό, θαλάσσιο θησαυρό με στόχο την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη του δήμου Αβδήρων προς όφελος των δημοτών.

Αφού χαιρέτησε όλους τους παρισταμένους ανέβηκε στο βήμα κάνοντας αναφορά για την χαμένη περίοδο στην περιοχή, προτείνοντας την αξιοποίηση των επιστημόνων του τόπου να κάνουν προτάσεις για την ανάπτυξη.

Έκανε αναφορά στη βαριά ιστορική κληρονομιά του δήμου Ανδήρων, χαρακτήρισε αρχαιολογικό θησαυρό τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, την μοναδικότητα του υδροβιότοπου της λίμνης Βιστωνίδας, μίλησε για τους Θρησκευτικούς θησαυρούς του δήμου που μπορούν να προσεγγίσουν και να προσκυνήσουν ορθόδοξοι των Βαλκανικών Χωρών και μουσουλμάνοι από τις γειτονικές χώρες, δεσμευόμενος ότι θα στηρίξει σαν δήμαρχος τον θρησκευτικό τουρισμό.

Έκανε αναφορά στο γεωθερμικό πεδίο το οποίο όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παραμένει κλειδωμένο χωρίς όφελος στους δημότες. Χαρακτήρισε το κάμπινγκ Μυρωδάτου σαν το γιοφύρι της Άρτας, όπως μίλησε και για το περίεργο καθεστώς που επικρατεί στα λουτρά.

Χαρακτήρισε χαμένη ευκαιρία για τον κάμπο των Αβδήρων το αρδευτικό που ελέω οικολόγων δεν πραγματοποιήθηκε, τόνισε ότι θα ενώσει τις δυνάμεις του με όλο τον πολιτικό κόσμο και τους όμορους δήμους ούτος ώστε το συγκεκριμένο έργο να υλοποιηθεί.

Στάθηκε επί μακρών στην αξιοποίηση του λιμανιού του Πόρτο Λάγους και των Αβδήρων.

Έκανε αναφορά στην αξιοποίηση των επαφών με όλους τους φορείς, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη του δήμου Αβδήρων.

Στις άμεσες προτεραιότητες του με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου είναι να ιδρυθεί γραφείο τουριστικής προβολής, υποδοχής και ενημέρωσης επενδυτών και εκπαίδευση ξεναγών αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και διευκόλυνση με κάθε τρόπο την δημιουργία τουριστικών επιχειρήσεων και στήριξη των υφιστάμενων, με κάθε θεμιτό τρόπο όπως τόνισε.

Αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων. «Θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση με αξιοπιστία και μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας δίνοντας προτεραιότητα στους νέους μας. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τους κρατήσουμε εδώ στην πατρίδα μας».

Δεσμεύθηκε ότι θα στηριχθούν όλες οι καινοτόμες επιχειρήσεις όπως το πετιμέζι της Γεννησέας και άλλες.

Στήριξη, σημείωσε, της τρίτης ηλικίας και τους ανθρώπους ΑΜΕΑ, σημειώνοντας ότι θα στηρίξει το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Μίλησε για την συντήρηση των σχολικών μονάδων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ούτος ώστε τον Σεπτέμβριο που ανοίγουν τα σχολεία, να είναι έτοιμα.

Τόνισε ότι ο η ύδρευση, ο φωτισμός και η καθαριότητα είναι υποχρέωση του δήμου. Θα στηρίζονται και θα ελέγχονται οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι σε αυτόν τον τομέα 365 μέρες το χρόνο.

Δεσμεύτηκε ότι όλες οι κοινότητες του δήμου θα έχουν νόμιμες παιδικές χαρές και γήπεδα.

Μίλησε για την εγκληματικότητα στον δήμο και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την ηρεμία των συνδημοτών του σε συνεργασία με τις υπεύθυνες αρχές του τόπου.

Τέλος είναι γεγονός ότι ο Σάκης Κριτσίνης είναι γνώστης των προβλημάτων του δήμου που ετοιμάζεται να ηγηθεί, κυρίως όμως είναι από τους ανθρώπους που ξέρουν τι θα πει δουλειά, αφού από τα παιδικά του χρόνια, χρειάστηκε να εργαστεί και να αναπτυχθεί επαγγελματικά. Σήμερα διαθέτει επιχειρήσεις στον τόπο του, στην Περιφέρεια και στο Εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Αναφορίδου και έχει δύο παιδιά.

Να του ευχηθούμε καλή δύναμη στον προεκλογικό αγώνα του.