GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η ανδρική Θρακιώτικη φορεσιά συμπεριελήφθη στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς

Θα εμφανίζεται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και στα Ε...

Θα εμφανίζεται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και στα Ελευθέρια της Θράκης.

Στις 01 Ιουνίου 2015 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδία μας αποφασίσαμε να ζητήσουμε την ένταξη της ανδρικής Θρακιώτικης φορεσιάς στην Προεδρική φρουρά. Στείλαμε το έγγραφο μας 544 με το οποίο δικαιολογούσαμε και ζητούσαμε την ένταξη της Θρακιώτικης ανδρικής φορεσιάς . Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας ( έγγραφο 132/08,07,2015)

Στην πορεία και μετά από διάφορες τηλεφωνικές επικοινωνίες επισκεφθήκαμε το αρμόδιο γραφείο και παραδώσαμε τη φορεσιά που συνοδευόταν από μία 7σέλιδη περιγραφή που περιελάμβανε την ονομασία του κάθε τεμαχίου της, τον τρόπο κατασκευής της, την ποιότητα των υλικών, και σε ποιες περιοχές της ενιαίας Θράκης μας φοριέται. Η φορεσιά που επιλέχτηκε ήταν η μαύρη, κλασική επίσημη φορεσιά που φοριέται σε όλη τη Θράκη.

Και τελικά, προχτές 18 Δεκεμβρίου, λάβαμε το εγκριτικό έγγραφο από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας με το οποίο η ανδρική Θρακιώτικη φορεσιά συμπεριελήφθη στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς και η οποία θα εμφανίζεται στο μνημείο του ΄Αγνωστου Στρατιώτη στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και στα Ελευθέρια της Θράκης.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του στρατιωτικού γραφείου εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ευχαριστίες του Θρακικού Ελληνισμού.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο Πρόεδρος
Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος

Η Γεν. Γραμματέας
Θεοδώρα Κακούλη