GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαμαρτυρία των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της ΑΜΘ

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 29/11 συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά...

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 29/11 συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Οι κτηνοτρόφοι, στο πλευρό των οποίων τάσσονται και οι αγρότες, εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τα αιτήματά τους, τα οποία είναι μεταξύ άλλων :

Εφαρμογή του ακατάσχετου των ενισχύσεων.
Εφαρμογή του ακατάσχετου λογαριασμού των 15.000€ κατά έτος προσαρμοσμένο στον πρωτογενή τομέα.
Ένταξη των μετακλητών ποιμένων για την κτηνοτροφία στο εργόσημο και όχι στο ΙΚΑ.
Άμεση ακύρωση της μείωσης της αποζημίωσης της κτηνιατρικής υπηρεσίας για τις ζωονόσους και επαναφορά της στα προηγούμενα επίπεδα.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα ωστόσο, είναι το θέμα της οριστικής οριοθέτησης των μειονεκτικών περιοχών, η οποία αφήνει εκτός αρκετές περιοχές της ΑΜΘ, και κυρίως της Καβάλας.

“Από την πρώτη στιγμή που είδαμε τον πρώτο χάρτη της διαβούλευσης, κάναμε μία συντονισμένη προσπάθεια με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον κ. Μαρκόπουλο, και συντονισμένα με όλους τους φορείς της Περιφέρειας, συνυπογράψαμε κάποια έγγραφα τα οποία φέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ασκήσουμε κάποια πίεση προς το Υπουργείο” εξήγησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Σάββας Αργυράκης.

Το θέμα ωστόσο δεν συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς εκτός ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης. Ωστόσο, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η Πρόεδρος του Περιφερειακόυ Συμβουλίου υποσχέθηκαν πως θα διεξαχθεί νέα συνάντηση και συζήτηση για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Εμείς οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πολιτική διάλυσης που εφαρμόζεται στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Βρισκόμαστε σε μία από τις χειρότερες οικονομικές περιόδους των τελευταίων δεκαετιών, χάρη στην ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, να εφαρμοστούν οι νόμοι που διέπουν την ελληνική πολιτεία και να χτυπηθούν τα καρτέλ που λυμαίνονται την παραγωγή μας.

Η ελληνική πολιτεία σκύβει το κεφάλι μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα, που εξευτελίζουν με τις αθέμιτες πρακτικές τους τον κρατικό μηχανισμό, τους κτηνοτρόφους και την ποιοτικότερη παραγωγή της Ευρώπης. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε σαν χώρα να πυροβολούμε τα πόδια μας. Ξεκινήσατε με την άδικη διανομή της ΚΑΠ το 2015, συνεχίζοντας επάξια το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ακολούθησε η ανισομερής διανομή μέσω της τεχνικής λύσης των βοσκοτόπων, που χώρισε τη χώρα σε ευνοούμενους και αδικημένους κτηνοτρόφους, ανάλογα με την περιφέρεια που εδρεύουν. Συνεχίσατε αφήνοντας να δρουν ασύδοτα, οι μεταποιητές και οι μεσάζοντες σε γάλα και κρέας. Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, αφού δεν επανδρώσατε τις ήδη αποδεκατισμένες υπηρεσίες ελέγχου.

Μας κοροϊδεύουν όλους μας κυνικά, χωρίς κανένα πρόσχημα, και εσείς μέχρι σήμερα τους χαϊδεύετε. Δεν αρκεί να διατυμπανίζετε, ότι δεν εξαρτιέστε από οργανωμένα συμφέροντα, πρέπει να το αποδεικνύετε κιόλας. Δημιουργήσατε ένα φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα έκτρωμα, αντιαναπτυξιακό και άδικο, που αντί να επιβραβεύει την παραγωγή, την τιμωρεί. Επιβαρύνατε το κόστος παραγωγής με τα παραπάνω και με αυξήσεις σε εφόδια και ενέργεια.

Η γραφειοκρατία και η έλλειψη χρηματοδότησης διαιωνίζονται. Είμαστε όλοι εν δυνάμει κακοπληρωτές, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Σε αντίθεση με απατεώνες μεγαλοοφειλέτες, για εμάς βρήκατε τον εύκολο τρόπο! Δεσμεύετε τις κοινοτικές ενισχύσεις, καταστρατηγώντας την ευρωπαϊκή πρακτική και συγχρόνως δεν προσαρμόζετε τον ακατάσχετο λογαριασμό στα δεδομένα του πρωτογενή τομέα. Έτσι σφίγγετε ακόμη περισσότερο, τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας και ωθείτε όσους από εμάς συνεχίζουμε να είμαστε ακόμη κτηνοτρόφοι, να εγκαταλείψουμε την εργασία μας. Με τη μέχρι σήμερα πολιτική σας δεν μας έχετε δείξει την πρόθεσή σας να βοηθήσετε τον πρωτογενή τομέα. Σας ζητάμε να μην μας δημιουργείτε ακόμη περισσότερα προβλήματα, από αυτά που έχουμε.

Με όση δύναμη μας έχει απομείνει και μέχρι να αλλάξετε την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζετε, εμείς θα είμαστε εδώ, για να υπενθυμίζουμε με δυνατή φωνή, σε όσους χαρτογιακάδες αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς …