GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε ποιους κλάδους γίνονται προσλήψεις και αυξήσεις μισθών

– Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν έως το τέλ...


– Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν έως το τέλος του Α’ Τριμήνου του 2019.

– Σταθερές αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων και στον τομέα του Εμπορίου

– Αποδυναμώνονται δύο τομείς, κατά 12 και 4 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και τον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών

Οι Έλληνες εργοδότες αναμένουν σταθερά ανοδικές προθέσεις προσλήψεων για το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Έρευνα για τις Προθέσεις Προσλήψεων της ManpowerGroup, όπως ανακοινώθηκε από τη ManpowerGroup Ελλάδας.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +18%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και 10 και πλέον χρόνια. Τα σχέδια προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιώνονται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

«Μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η χώρα φαίνεται να μπαίνει σε μια πιο ισχυρή και σταθερή φάση ανάκαμψης. Οι τομείς των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι ανάμεσα στους πιο αναπτυσσόμενους τομείς, ενώ παράλληλα ο Δημόσιος Τομέας δείχνει σημάδια ανάπτυξης εντός του επόμενου 3μήνου. Βάσει των στοιχείων που έχουμε από τους πελάτες μας, οι προσλήψεις στο προσεχές 3μηνο θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο, με τη μεγαλύτερη ζήτηση να υπάρχει για θέσεις πωλήσεων και εξυπηρέτησης», δηλώνει ο κύριος Μπάμπης Καζαντζίδης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ManpowerGroup Ελλάδας.

Αναλυτικά:
Συγκρίσεις ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας
Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν έως το τέλος του Α’ Τριμήνου του 2019. Οι εργοδότες στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις αναφέρουν τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +21%, ενώ αισιόδοξες Προοπτικές, της τάξης του +19%, καταγράφονται και για τον Δημόσιο Τομέα και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Σταθερές αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων αναμένονται και στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική), με Προοπτικές της τάξης του +18%, και σε δύο ακόμη τομείς με Προοπτικές της τάξης του +17%, τον τομέα της Γεωργίας και τον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών. Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης καταγράφουν τις πιο αδύναμες προοπτικές απασχόλησης, με Προοπτικές της τάξης του +7%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων αποδυναμώνονται σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με σημαντικότερη μείωση τις 12 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και τις 3 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική). Ωστόσο, οι Προοπτικές ενισχύονται σε τέσσερις τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της Γεωργίας, αλλά και του Δημόσιου Τομέα & Κοινωνικών Υπηρεσιών, όπου οι εργοδότες αναφέρουν αυξήσεις της τάξης των 12 και 3 ποσοστιαίων μονάδων, αντίστοιχα.

Τα σχέδια προσλήψεων ενισχύονται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι σημαντικότερες βελτιώσεις, της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφονται στους τομείς Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και Τουρισμού. Οι εργοδότες του τομέα των Κατασκευών καταγράφουν βελτίωση 8 ποσοστιαίων μονάδων, και οι Προοπτικές εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική). Παράλληλα, οι Προοπτικές αποδυναμώνονται σε δύο τομείς, κατά 12 και 4 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και τον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, αντίστοιχα.