GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πως ο Στρατός “έσωσε” το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής

Την σωτήρια παρέμβαση του Στρατού και ιδιαιτέρως του Δ’ Σώματος Στρατού και του 21ου λόχου μηχανικού της 21ης Ταξιαρχίας στο έργο του ...


Την σωτήρια παρέμβαση του Στρατού και ιδιαιτέρως του Δ’ Σώματος Στρατού και του 21ου λόχου μηχανικού της 21ης Ταξιαρχίας στο έργο του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, αποκάλυψε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Σε ερώτηση της Φελίνας Καζάκου απάντησε ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου. Εκεί έγινε αναφορά στα έργα που εκτελούνται με την συνδρομή του Στρατού στην περιοχή. Άδραξε της ευκαιρίας ο δήμαρχος και έκανε γνωστό δημόσια ότι η παρέμβαση του Στρατού ήταν καταλυτική ώστε να μην ακυρωθεί ο σχεδιασμός που υπήρχε για το μεγάλο έργο.

Το Δ΄ Σώμα του Ελληνικού Στρατού και συγκεκριμένα η ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία διέθεσε τα μηχανήματα του λόχου της, καθώς και ένστολο προσωπικό, για τον καθαρισμό του οικοπέδου 93 στρεμμάτων στο χώρο όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες για την ανέγερση του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κατόπιν της μεγάλης δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το οικόπεδο αυτό παραχωρήθηκε στο υπουργείο Υγείας και αυτό σήμαινε ότι η καθαριότητά του θα απαιτούσε προηγουμένως μία γραφειοκρατική διαδικασία που ενδεχομένως να διαρκούσε μέχρι και τρία χρόνια. Αυτό θα σήμαινε ακύρωση του έργου.

Όμως η παρέμβαση του Στρατού αποσόβησε τα χειρότερα, όπως εξήγησε ο κος Πετρίδης “έγινε μία πολύ μεγάλη παρέμβαση που μας έβγαλε από ένα τρομερό αδιέξοδο, με τα μηχανήματα και το προσωπικό της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο οικόπεδο του νέου νοσοκομείου. Και ο Δήμος και το υπουργείο Υγείας ήταν σε αδιέξοδο, διότι το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο για να γίνει το νοσοκομείο. Οι μελετητές του νοσοκομείου βρέθηκαν μπροστά στην αναγκαιότητα της μετακίνησης τεράστιων ποσοτήτων χώματος και μπαζών. Αυτό το έργο ο Δήμος Κομοτηνής δεν μπορούσε να το δημοπρατήσει, γιατί το οικόπεδο παραχωρήθηκε στο υπουργείο Υγείας. Επίσης το υπουργείο Υγείας θα έκανε τρία χρόνια με τις διαδικασίες που υπάρχουν. Ως από μηχανής θεός εμφανίστηκε ο Στρατός κάνοντας ένα έργο που είχε κόστος χιλιάδες ευρώ. Αλλά δεν είναι τόσο το κόστος, όσο ότι θα ακύρωνε τον σχεδιασμό του έργου”.

Πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του για την ευόδωση των ανωτέρω εργασιών τον ταξίαρχο της ΧΧΙ ΤΘΤ Λάζαρο Καμπουρίδη, καθώς και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γεώργιο Πετρίδη για την ευγενική τους διαμεσολάβηση και τον συντονισμό του έργου.

Οι προσφερόμενες εργασίες υπολογιζόμενης αξίας άνω των 100.000,00€ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την τεράστια κοινωνική προσφορά του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον τόπο και τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Δήμητρα Συμεωνίδου