GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλεξ/πολη: 37χρονος ήταν έτοιμος να ρίξει στην αγορά σχεδόν 2 τόνους ακατάλληλα όστρακα

Χίλια εννιακόσια σαράντα κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και ...


Χίλια εννιακόσια σαράντα κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (29/11), από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της παραπάνω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Σάπων Ν. Ροδόπης επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής Φορτηγό Ι.Χ. όχημα, με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 37χρονο.

Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε 75 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους 1.119 κιλών το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ισοδυναμεί σε 68 σάκους βάρους 1020 κιλων, υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,3εκ. έως 3,9εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ.), και 42 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους τελλίνα (donax truncullus), συνολικού βάρους 821 κιλών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ισοδυναμεί με 30 σάκους βάρους 604 κιλών, υπολειπομένων διαστάσεων (από 2,2εκ. έως 2,8εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 3,0εκ.).

Τα παραπάνω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.