GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



H σημασία του υπεύθυνου παιχνιδιού στο διαδίκτυο

Το υπεύθυνο παιχνίδι στο διαδίκτυο είναι στρατηγικής σημασίας και πρέπει να στηρίζεται στην απόλαυση του παίκτη. Οι περισσότεροι πον...


Το υπεύθυνο παιχνίδι στο διαδίκτυο είναι στρατηγικής σημασίας και πρέπει να στηρίζεται στην απόλαυση του παίκτη. Οι περισσότεροι ποντάρουν στο πάμε στοίχημα για διασκέδαση, ωστόσο υπάρχει ένα μικρό ποσοστό παικτών που ξεπερνάει τα όρια του και χρειάζεται να αυτοπροστατευθεί.

Πριν ασχοληθείτε με τυχερά παιχνίδια επιβάλλεται να γνωρίζετε τις οικονομικές δυνατότητές σας αλλά και το χρόνο που μπορείτε να ξοδέψετε όταν δεν υπάρχουν άλλες βασικές ασχολίες. Ο προβληματικός στοιχηματισμός δεν είναι απόλαυση και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί κανέναν παίκτη.

Πρόληψη και αυτοέλεγχος
Γι’ αυτό και οι συνθήκες πρόληψης, παρέμβασης και θεραπείας αποτελούν ένα ξεχωριστό και σημαντικό κομμάτι για όλους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν είστε ανήλικοι και θέλετε να μπείτε στο πάμε στοίχημα ή αν αντιμετωπίζετε σημαντική οικονομική ζημιά λόγω του προβληματικού στοιχηματισμού. Ο αυτοέλεγχος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πριν ασχοληθείτε ενεργά με τον online betting.

Γι’ αυτό και οι συνθήκες πρόληψης, παρέμβασης και θεραπείας αποτελούν ένα ξεχωριστό και σημαντικό κομμάτι για όλους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν είστε ανήλικοι και θέλετε να μπείτε στο πάμε στοίχημα ή αν αντιμετωπίζετε σημαντική οικονομική ζημιά λόγω του προβληματικού στοιχηματισμού. Ο αυτοέλεγχος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πριν ασχοληθείτε ενεργά με τον online betting.

Προκειμένου λοιπόν οι παίκτες να βάζετε εκ των προτέρων τα όρια στο ποντάρισμα, καλό είναι να θυμάστε τα εξής:
  • * Μην ξοδεύετε χρήματα που προορίζετε για άλλες βασικές ανάγκες της ζωής σας ή της καθημερινότητάς σας.
  • * Το στοίχημα δεν είναι αυτοσκοπός για να κερδίσετε χρήματα αλλά μέσο ψυχαγωγίας και χαλάρωσης στον ελεύθερο χρόνο σας.
  • * Προσέξτε και βάλτε όριο στο ποσό που ποντάρετε αλλά και στο χρονικό περιθώριο που έχετε μέσα στη διάρκεια της ημέρας για να ασχοληθείτε με το στοίχημα.
  • * Επιβάλλεται να βάζετε όρια στο παιχνίδι σας, όποια και αν είναι αυτά, και να μην τα ξεπερνάτε για να προστατεύετε τον εαυτό σας.
  • * Μην παίζετε για να πάρετε πίσω αυτά που χάσατε στο προηγούμενο ποντάρισμα.
  • * Μην θεωρείτε ότι παίζοντας στο διαδίκτυο λύνετε τα προβλήματά σας και αφήνετε τις ανησυχίες σας στην άκρη.
  • * Ζητήστε βοήθεια αν διαπιστώσετε ότι ξοδεύετε πολλά χρήματα και αν τυχόν παίζετε συχνότερα από όσο υπολογίζατε εξ αρχής.
  • * Είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα στο παιχνίδι, όπως και χρήση της επιλογής του αυτο-αποκλεισμού όταν καταλαβαίνετε ότι έχετε ξεπεράσει τα όρια.

Ερωτηματολόγιο Υπεύθυνου Στοιχηματισμού
  • Σε περίπτωση που διαφαίνεται ότι ο στοιχηματισμός έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητά σας και γενικότερα στη ζωή σας, μπορείτε να θέσετε τα παρακάτω ερωτήματα στον εαυτό σας:
  • * Όταν δεν έχετε άλλα χρήματα να ποντάρετε, νιώθετε την ανάγκη να παίξετε ξανά στη διάρκεια της ημέρας;
  • * Προτιμάτε να παίζετε διαδικτυακά αντί να πάτε στη δουλειά σας ή να ασχοληθείτε με τις σπουδές σας ή ακόμη να βγείτε βόλτα με τους φίλους σας;
  • * Ανησυχείτε μήπως έχετε χάσει την επαφή σας με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας;
  • * Θέλετε να είστε απομονωμένοι για αρκετές ώρες, μακριά και από τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους, όταν στοιχηματίζετε;
  • * Θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη ασχολία στην καθημερινότητά σας και όλα τα άλλα σας φαίνονται βαρετά; Έχετε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλη απόλαυση;
  • * Ξοδεύετε χρήματα τα οποία είναι για βασικές ανάγκες, σημαντικά για τη διαβίωσή σας;
  • * Αποκλείετε από τη ζωή σας άλλους τρόπους διασκέδασης;
  • * Διαπιστώνετε ότι το παιχνίδι αντί για χαρά, σας γεμίζει θλίψη;

Ο εθισμός στον τζόγο
Αν στις παραπάνω ερωτήσεις δεν μπορείτε να απαντήσετε αρνητικά, είναι πιθανό να παρουσιάσετε πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ωφέλιμο να επικοινωνήσετε με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ μέσω της ιστοσελίδας kethea-alfa.gr ή με την Gambling Therapy μέσω της ιστοσελίδας gamblingtherapy.org

Ανήλικοι και γονικοί έλεγχοι
Για την προστασία των ανηλίκων υπάρχει ένας επαρκής αριθμός εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για τον περιορισμό της χρήσης του διαδικτύου ή της παρακολούθησης των ιστοσελίδων επισκεψιμότητας. Ειδικότερα το πρόγραμμα Net Nanny προστατεύει τα παιδιά από ανάρμοστη χρήση του internet: netnanny.com, όπως και το πρόγραμμα φιλτραρίσματος CYBERsitter που επιτρέπει στους γονείς να προσθέσουν τις δικές τους ιστοσελίδες για μπλοκάρισμα: cybersitter.com

Είναι ενάντια στο νόμο για όσους είναι κάτω των 21 ετών να στοιχηματίζουν.