GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Eurostat: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρωζώνη στο τρίτο τρίμηνο

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό πολύ χαμηλότερο από τον αναμενόμενο στο τρίτο τρίμηνο και η οικονομική εμπιστοσύνη συνέ...


Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό πολύ χαμηλότερο από τον αναμενόμενο στο τρίτο τρίμηνο και η οικονομική εμπιστοσύνη συνέχισε να υποχωρεί, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, με τις ενδείξεις των προβλημάτων να είναι πιο εμφανείς στην Ιταλία.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ανακοίνωσε χθες ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε στο 0,2% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, μετά από έναν ρυθμό ανάπτυξης 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο 1,7% από 2,2% στο δεύτερο τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters ανέμεναν τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης 0,4% και ετήσιο ρυθμό 1,8%.

Η Eurostat δεν δίνει ξεχωριστά στοιχεία για τις χώρες στην πρώτη εκτίμησή της, αλλά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα από την ιταλική στατιστική υπηρεσία έδειξαν ότι η ανάπτυξη της Ιταλίας ανακόπηκε στο τρίτο τρίμηνο εν μέσω της αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Οκτώβριο για δέκατο συνεχόμενο μήνα και περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ο δείκτης, που αντανακλά την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, μειώθηκε στις 109,8 μονάδες από 110,9 τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο.

Μεταξύ των μεγάλων χωρών της Ευρωζώνης, ο δείκτης μειώθηκε στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ αυξήθηκε στην Ισπανία.