GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη σε Επιστημονικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Ενδοσχολική Βία και Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός (Cyber Bullying)»

Σε επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης-Απασχόλησης σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Πα...


Σε επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης-Απασχόλησης σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, μίλησε ο Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην Υπουργός Παιδείας Δρ.Ευριπιδης Στ. Στυλιανίδης.

Ο Ε.Στυλιανίδης παρουσίασε «Τις νομοθετικές εξελίξεις για την Ενδοσχολική Βία και τον Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό (Cyberbullying) στην Ελλάδα».
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας αφού ανέλυσε τις θεσμικές και νομοθετικές εξελίξεις για την πρόληψη και την κατασταλτική αντιμετώπιση του φαινομένου, αναφέρθηκε σε βιωματικά παραδείγματα από την εμπειρία του στο Υπουργείο Παιδείας και παρουσίασε την εφαρμοσμένη πολιτική που με επιτυχία ακολουθεί το Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο συνέδριο παρεμβάσεις έγιναν από τον Καθηγητή Δρ. Γ.Τσιναρέλη, την Ειρ. Σουργκούνη από το Χαμόγελο του Παιδιού, την Ε.Σπυροπούλου υπεύθυνη του Δικτύου Άλφα, Σ.Φιλίππου Ψυχολόγο ΚΜΟΠ, Δρ. Σ.Παπαπέτρου Κοινωνικό Ψυχολόγο, Δρ. Δ.Καραπιπέρη μεταδιδακτορικό ερευνητή, Μ.Σαμολαδά εκπρόσωπο τύπου ΚΜΟΠ. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Μωυσής.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν από τους ομιλητές απαντήσεις σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, που τέθηκαν από το ακροατήριο.
Στο συνέδριο συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών διαφορετικών ειδικοτήτων καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων.