GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΛΤΑ Αλεξανδρούπολης: Η ταλαιπωρία των πολιτών στο μεγαλείο της!!!

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία όλων όσων έχουν, εξ ανάγκης, να κάνουν συναλλαγή με τα ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη, αφού ο χρόνος αναμονής εξυπ...


Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία όλων όσων έχουν, εξ ανάγκης, να κάνουν συναλλαγή με τα ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη, αφού ο χρόνος αναμονής εξυπηρέτησης ξεπερνάει πολλές φορές και τη μία ώρα.

Δεν θέλω να σταθώ όμως στην ταλαιπωρία όσων έχουν «πραγματικές» συναλλαγές, (όπως αποστολή δεμάτων, συστημένων γραμμάτων, επιταγών κ.τλ.) αλλά σ’ αυτούς που θέλουν απλά να αγοράσουν ένα γραμματόσημο.

Για κάποιο σε μένα ανεξήγητο λόγο, τα ΕΛΤΑ δεν λένε να εκσυγχρονιστούν και να τοποθετήσουν π.χ. ένα αυτόματο μηχάνημα αγοράς γραμματοσήμων για να μην το πάω παραπέρα και πω πως δεν έχουν βρει έναν ηλεκτρονικό τρόπο αγοράς γραμματοσήμων για τους απλούς πολίτες.

Και πριν βιαστείτε να πείτε πως γραμματόσημα μπορούμε να αγοράσουμε και από άλλα σημεία, όπως ψιλικατζίδικα και περίπτερα, βιβλιοπωλεία, θα σας πω ότι στην Αλεξανδρούπολη ένα και μόνο περίπτερο στο κέντρο της πόλης πουλάει γραμματόσημα (αυτό απέναντι από το καφέ Thema).

Κι αυτό γιατί, το κέρδος που αφήνει το κάθε ένα, είναι μόλις 2 λεπτά του ευρώ. Και επίσης οι επαγγελματίες δεν θέλουν να μπουν στην ταλαιπωρία όπως ο κάθε πολίτης, για να προμηθευτούν κάποιες ποσότητες γραμματοσήμων για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, αφού δεν προβλέπεται ούτε γι’ αυτούς «ειδική μεταχείριση».

Παλαιότερα στο κατάστημα των ΕΛΤΑ (ανατολικά προς την έξοδο της πόλης) γινόταν συναλλαγές με τους πολίτες, κι έτσι ο κόσμος μοιραζόταν. Αυτό όμως έχει σταματήσει εδώ και καιρό. Έτσι μια πόλη 80.000 χιλιάδων κατοίκων αναγκάζεται να εξυπηρετείται σε ένα και μόνο σημείο.

Ίσως φέρεται ως επιχείρημα πως πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα ΕΛΤΑ για αποστολή αλληλογραφίας ακόμα και δεμάτων αφού υπάρχουν τα e-mail και οι courier. Όμως υπάρχουν ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική αλληλογραφία ή δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για ταχυμεταφορές.

Όπως και να χει, πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να περιμένουν οι πολίτες στην «ουρά» για πάνω από μια ώρα για την αγορά ενός γραμματοσήμου!