GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημήτρης Βίτσας: “Στο χώρο της Θράκης δεν πρόκειται να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας μεταναστών”

Στον Έβρο βρέθηκε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της περιοδείας εργασίας που πραγματοποιεί σε περι...


Στον Έβρο βρέθηκε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της περιοδείας εργασίας που πραγματοποιεί σε περιοχές όπου υπάρχει σε μεγαλύτερη έκταση το μεταναστευτικό πρόβλημα, μέρη δηλαδή όπου υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας, και ο Έβρος λόγω των εισροών.

Σκοπός των επισκέψεων αυτών, να καταγραφούν να προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα αυτά, οι εργαζόμενοι, και η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εθνικής ΄Άμυνας.

“Σε αυτή τη φάση, η μεγάλη μας προσπάθεια είναι η αποσυμπίεση των νησιών, και εκεί έχουμε καταφέρει αρκετά, καθώς πλέον στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης ο αριθμός των μεταναστών φτάνει στις 12500 ενώ πριν από δύο μήνες ΄ήταν 20 χιλιάδες, και δεύτερον, να δούμε την εξαιρετική πίεση που νοιώθουν οι άνθρωποί μας στον Έβρο, όπου οι εισροές έχουν τριπλασιαστεί μέσα στο 2018 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά” δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, ανατολικά του Νέστου.

” Άφωνος με τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη “
“Είναι ξεκάθαρο, το χω πεί δεκάδες φορές, στο χώρο της Θράκης δεν πρόκειται να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας ” τόνισε ο Υπουργός, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να συμπεριληφθεί ο Έβρος στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας. επεσήμανε πως ακούγοντάς την έμεινε άφωνος, καθώς όπως πρόσθεσε, κάτι τέτοιο αυτομάτως θα σημαίνει και τη δημιουργία HOT SPOT στον Έβρο. “Εμείς όχι μόνο δεν συζητάμε μια τέτοια περίπτωση με την Ε.Ε. αλλά αντιθέτως κάθε φορά, την απορρίπτουμε”, κατέληξε ο Υπουργός.