GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς το ξύδι θα σώσει τα πόδια σου

Τα πόδια μας είναι οι ρίζες μας, τα θεμέλιά μας. Έχουμε πολλές απαιτήσεις από αυτά. Κουβαλούν το σώμα μας όλη μέρα και πολλές φορές τα...


Τα πόδια μας είναι οι ρίζες μας, τα θεμέλιά μας. Έχουμε πολλές απαιτήσεις από αυτά. Κουβαλούν το σώμα μας όλη μέρα και πολλές φορές τα αναγκάζουμε να το κάνουν φορώντας τους άβολα παπούτσια.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί από εμάς καταλήγουν με πόνους, φουσκάλες, άσχημες μυρωδιές και μύκητες (οι δρομείς σίγουρα θα ξέρουν τι εννοώ). Όμως η λύση για όλα αυτά είναι απλή και βρίσκεται μέσα στην κουζίνα μας. Λέγεται ξύδι.

Βέβαια, πριν συνεχίσω να πω ότι αν πάσχεις από διαβήτη, πρέπει να ακολουθείς τις συμβουλές των ειδικών που σε παρακολουθούν.

Βάλε ξύδι
Το ξύδι είναι μία αραιωμένη μορφή οξικού οξέος, που είναι ακίνδυνο. Σύμφωνα με μελέτη, η αντιμυκητιασική δραστηριότητα του ξιδιού είναι πολύ ισχυρή και χάρη σε αυτή η χρήση του έχει αξιοσημείωτα οφέλη.

Για το πόδι του αθλητή
Το πόδι του αθλητή είναι μία μόλυνση των δακτύλων του ποδιού, που οφείλεται σε μύκητες. Τα δάκτυλα κοκκινίζουν και το δέρμα ξεφλουδίζει. Συχνά, αυτή η λοίμωξη οδηγεί σε κάψιμο και φαγούρα. Αν είσαι στην αρχή του να το πάθεις το ποδόλουτρο με ξύδι βοηθά πάρα πολύ. Η αντιμυκητιασική δραστηριότητά του κάνει επίσης το ποδόλουτρο με ξύδι και μία πολύ καλή ιδέα για τους ανθρώπους που έχουν μύκητες στα νύχια. Κάνε πλύσεις για 10 με 15 λεπτά καθημερινά με ξύδι μέχρι η μόλυνση να υποχωρήσεις. Μπορεί να χρειαστούν 2 με 3 εβδομάδες για να δεις βελτίωση. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν ή τα δεις να εξαπλωθούν πρέπει να πας σε γιατρό. Αν παρατηρήσεις ξηροδερμία και ρωγμές, ίσως μπορεί να χρειαστεί να ελαττώσεις τις φορές που κάνεις πλύσεις.

Για την κακοσμία
Το ξύδι βοηθά και στο να ξεφορτωθείς την κακοσμία, εξολοθρεύοντας τα βακτήρια που την προκαλούν. Πριν κάνεις ποδόλουτρο με ξύδι, πλύνε τα πόδια σου καλά με σαπούνι και νερό. Και μετά χαλάρωσε με το ξυδένιο σου ποδόλουτρο. Ένα ακόμα μυστικό για να μην μυρίζουν τα πόδια είναι να μην φοράς παπούτσια από πλαστικό, προτίμησε παπούτσια από κανβά, φόρα βαμβακερές κάλτσες και όταν είσαι σπίτι να περπατάς ξυπόλητη.

Για του κάλους
Το ξύδι είναι ένα ήπιο απολεπιστικό, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τους κάλους. Μετά από το ποδόλουτρο με ξύδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ελαφρόπετρα για να απαλλαχθείς από το σκληρό δέρμα. Μπορείς να βάλεις κατευθείαν ξύδι στην περιοχή με ένα βαμβάκι.

Πώς να κάνεις το ποδόλουτρο ξυδιού
Το ξύδι δεν θα βλάψει τα πόδια σου, ωστόσο χρειάζεται να αραιωθεί για το ποδόλουτρο. Μία καλή αναλογία είναι 1 μέρος ξύδι σε 2 μέρη νερό.

Αν και στην αρχή το ποδόλουτρο θα μυρίζει έντονα, η οσμή θα φύγει μόλις τα πόδια στεγνώσουν. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και αιθέρια έλαια για τη μυρωδιά.